Victoriabank a primit certificatul de corespundere la standardul de securitate internaţională PCI DSS

joi, 3 martie 2011

Victoriabank a primit certificatul de corespundere la standardul de securitate internaţională PCI DSS
Foto: VB

BC “Victoriabank” S.A. a trecut cu succes procedura de certificare privind corespunderea cerinţelor de securitate în procesul de stocare, transmitere şi procesare a datelor deţinătorilor de card conform standardului PCI DSS. Certificarea a fost efectuată de compania internaţională Trustware, cel mai important furnizor de soluţii în securitatea informaţională. 


Standardul PCI DSS a fost aprobat de sistemele internaţionale de plată Visa Int., MasterCard Worldwide, American Express, Diners Club şi JCB, ca o cerinţă de securitate unică faţă de companiile care stochează, transmit şi procesează informaţiile de pe card. Astfel, BC “Victoriabank” S.A. a confirmat prin certificare corespunderea unui înalt nivel de securitate a mediului de prelucrare a datelor stocate de card, precum şi a regulamentelor şi procedurilor în domeniul securităţii informaţionale.

Dl Vladimir Stovbun, Director Direcţiei carduri bancare, afirmă că BC “Victoriabank” S.A., ca unul din liderii în emiterea şi acceptarea cardurilor bancare, acordă o atenţie deosebită asigurării securităţii informaţionale. Primirea certificatului internaţional PCI DSS dovedeşte utilizarea de către centrul de procesare al BC “Victoriabank” S.A. a unor tehnologii ce asigură confidenţialitatea deplină a datelor stocate de card.

Andy Bokor, director executiv EMEA şi APAC: „BC “Victoriabank” S.A. înţelege că securizarea informaţiilor de pe card este esenţială în măsura în care atacurile continuă să ţintească instituţii financiare. Tehnologia recunoscută la nivel mondial a Trustware va ajuta centrului de procesare al BC “Victoriabank” S.A. să securizeze şi să menţină conformarea cu PCI DSS.

Publicitate

sursa: Unimedia

0 Comments: