Stop la exportul de grâu, liber la exportul de făină

vineri, 4 martie 2011

Stop la exportul de grâu, liber la exportul de făină
Foto: obiectiv.blogspot.com

Deşi Guvernul a luat anterior decizia de a stopa exportul de grâu, acesta iese din ţară sub formă de făină. Aceasta, în condiţiile în care RM, pentru a-şi acoperi necesităţile interne, importă făină din Ucraina. Informaţia a fost confirmată de către ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov la 2 martie 2011, după şedinţa Executivului.


„Este importantă securitatea alimentară a ţării, dar trebuie să ne gândim şi la activitatea economică a producătorilor agricoli”, este de părere ministrul.

 

Bumacov declarase anterior că rezervele interne de grâu ale RM se estimează la circa 135 mii de tone, în timp ce necesarul de consum până la următoarea recoltă se ridică la 145 mii de tone. Potrivit acestuia, deficitul de 10 mii tone de grâu va fi compensat prin importul de făină.

 

Amintim că ieri, 2 martie, Guvernul a luat decizia de a redistribui 8 mii tone de grâu din rezerva de stat pentru a stopa scumpirea pâinii de către producători. De asemenea, ministrului Agriculturii şi Industriei Alimentare, consideră că acest proces este unul normal şi necesar pentru reînnoirea rezervelor de grâu.

Sursa: UNIMEDIA

 


0 Comments: