Politicon: Doar 6 femei în top 50 cei mai influenţi politicieni din luna februarie

vineri, 4 martie 2011

Politicon: Doar 6 femei în top 50 cei mai influenţi politicieni din luna februarie
Colaj: UNIMEDIA

Reprezenatele sexului frumos din Republica Moldova sunt mai puţin active pe arena politică. Astfel explică directorul Centrului de analiză politică "Politicon", Anatol Țăranu, numărul mic de femei în top 50 cei mai influenţi politicieni ai lunii februarie 2011.


"Din păcate doamnele în politica moldovenească ocupă o poziţie pasivă, nu se manifestă plenar", afirmă Ţăranu, menţionând că în pentru prima dată printre cei 100 de politicieni apare viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, şi că aceasta deodată s-a clasat pe poziţia a 20-a, cea mai înalt plasată dintre femei.

Natalia Gherman a acumulat 117.5 din totalul de 240 de puncte. Următoarea clasată este prim-vicerector ULIM, liberala Ana Guţu cu 105 puncte la activ, fiind urmată la scurtă distanţă de vicepreşedintele Parlamentului, liberal-democrata Liliana Palihovici. Ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, democrata Valentina Buliga ocupă locul 33, după ce a obţinut 99 de puncte. Liberala Corina Fusu, vicepreşedinta Comisiei parlamentare pentru cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media intră în top pe locul 35, cu 97 de puncte. Ultima femeie care a reuşit să intre în top 50 este Maria Postoico, preşedinte al fracţiunii parlamentare a Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, care s-a clasat pe locul 43, după ce a adunat 85 de puncte.

Din top 100 politicieni ai lunii februarie, mai făceau parte şi Irina Vlah, liderul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova în UTAG, Vitalia Pavlicenco, preşedinte al Partidului Naţional-Liberal, Zinaida Greceanîi, fost prim-ministru al RM - însă ele nu au intrat în top 50. Astfel doar 9 femei au reprezentat sexul frumos în acest tot, dintre care doar 6 s-au clasat în primii 50.

Sursa: UNIMEDIA

 


0 Comments: