În 2011, Banca Naţională va pune în circulaţie 7 monede comemorative şi jubiliare

miercuri, 2 martie 2011

În 2011, Banca Naţională va pune în circulaţie 7 monede comemorative şi jubiliare
Foto: infotag.md

În acest an, se împlinesc 20 de ani de la proclamarea independenţei RM şi de la înfiinţarea Băncii Naţionale a Moldovei. Cu această ocazie, BNM va emite două monede jubiliare. În total, în 2011, vor fi puse în circulaţie 7 monede comemorative şi jubiliare. Decizia a fost luată astăzi, 2 martie 2011, în cadrul şedinţei Cabinetului de Miniştri. 


Seria „Personalităţi” urmează să fie completată de moneda „180 de ani de la naşterea lui Alexandru Bernardarzzi”. În seria comemorativă „Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din municipiul Chişinău” va apărea moneda dedicată lui Bogdan-Petriceicu Haşdeu.

Seria „Sărbătorile, cultura, tradiţiile Moldovei” va fi completată cu moneda „Colindul”, iar seria „Cartea Roşie a Republicii Moldova” cu moneda „Lopătarul”.

Pe lângă cele 2 monede dedicate împlinirii a 20 de ani de la proclamarea independenţei RM şi respectiv, de la înfiinţarea BNM, în seria „Evenimente istorice”, va apărea şi moneda jubiliară „Chişinău-575 de ani de la prima atestare documentară”.

Deocamdată nu se cunoaşte din ce metal vor fi confecţionate monedele, tirajul acestora, valoarea lor nominală în lei, precum şi preţul.

UNIMEDIA menţionează că, potrivit vice-guvernatorului BNM Emma Tăbârţă, în muzeul Băncii Naţionale a Moldovei se află la moment 70 de monede comemorative şi jubiliare.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: