GALERIE FOTO: Hai la făcut curățenie cu Filat și Chirtoacă

miercuri, 16 martie 2011

GALERIE FOTO: Hai la făcut curățenie cu Filat și Chirtoacă
Foto: UNIMEDIA

Mișcarea "Hai, Moldova" a organizat astăzi o acțiune de mobilizare a sute de tineri în Piața Marii Adunări Naționale. Aceștia au format un lanț viu și au scris hai.md. La acțiune au participat și premierul Vlad Filat, dar și primarul Capitalei Dorin Chirtoacă. Liderul PLDM a stat în litera "A", iar vicepreședintele PL - în litera "H". Tinerii au dorit să atragă atenția astfel asupra necesității ca oamenii să participe la curățarea țării de gunoi. 

UNIMEDIA amintește că tinerii își propun ca la 16 aprilie 2011 să facă curățenie în toată țara, timp de o singură zi. „Hai, Moldova” îşi doreşte să devină o replică a proiectului mondial „Let’s do it”, care s-a bucurat de succes în mai multe state,precum Estonia, Slovenia şi România. Este vorba de un proiect ecologic prin intermediul căruia o organizaţie de tineri voluntari îşi propune să implice la curăţenia generală cel puţin 350 de mii de oameni, care să adune 10 mii de tone de gunoi doar într-o singură zi.


Guvernul îndeamnă instituţiilor de resort să susţină iniţiativa ONG-ului, privind organizarea şi desfăşurarea în ziua de 16 aprilie curent a lucrărilor de salubrizare a localităţilor din ţară în cadrul proiectului „Hai, Moldova!”.

Potrivit serviciului de presă al Guvernului, Ministerul Mediului urmează să examineze posibilitatea alocării din Fondul Ecologic Naţional a mijloacelor necesare pentru publicarea materialelor promoţionale şi implicarea personalului Inspectoratului Ecologic de Stat în procesul de cartare (GPS) a gunoiştilor.

Vedeți mai jos o galerie foto de la evenimentul de astăzi:











Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: