Economia Moldovei va resimţi cutremurul din Japonia

vineri, 18 martie 2011

Economia Moldovei va resimţi cutremurul din Japonia
Valeriu Lazăr, Ministru al Economiei
Foto: UNIMEDIA

Economia Republicii Moldova va avea de suferit în urma dezastrelor prin care trece Japonia. Aceasta, pentru că ţara noastră nu va mai primi finanţările promise din partea Guvernului nipon, declară ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, citat de Publika TV


Această situaţie va fi şi mai greu de suportat, dacă luăm în vedere că, din momentul stabilirii relaţiilor diplomatice dintre RM şi Japonia, ţara noastră a fost asistată financiar de către Japonia cu circa 120,9 mil. dolari SUA, dintre care mai mult de jumătate au fost finanţări nerambursabile. 

Ministrul Agriculturii Vasile Bumacov susţine că din cauza dezastrului, va trebui să identifice parteneri noi pentru a construi o piaţă angro la periferia Capitalei. Ministrul spune că Japonia a fost lovită de tsunami tocmai în momentul în care un oficial nipon a promis că ţara sa va ajuta Moldova cu 50 de milioane de dolari pentru a construi piaţa.

Menţionăm că în anul 2010, Republica Moldova a exportat în Japonia produse în valoarea de 412,4 mii dolari SUA, iar valoarea importurilor din această ţară s-a ridicat la 34,39 milioane dolari SUA.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: