Dosarul lui Muruianu, pe masa SIS

sâmbătă, 5 martie 2011

Dosarul lui Muruianu, pe masa SIS
Foto: agenda.md

Ion Muruianu, dar și ceilalți judecători care au depus dosarul pentru funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție sunt verificați de Serviciul de Informații și Securitate.


Potrivit JurnalTV, toți candidații au fost verificați de SIS, iar acum a venit rândul lui Ion Muruianu.

UNIMEDIA amintește că până termenul limită pentru depunerea dosarelor în cadrul concursului pentru suplinirea funcţiei de șef al Curţii Supreme de Justiţie a expirat la 15 februarie 2011. Actualul preşedinte al CSJ, Ion Muruianu, s-a înscris deja pentru un al doilea mandat de patru ani. Pe lângă acesta, alte 4 persoane și-au înaintat candidatura: Constantin Gurschi, Nicolae Timofti, Raisa Botezatu, Mihai Poalelungi.

Judecătorul Nicolae Timofti a fost ales ieri în calitate de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Precizăm că fostul Parlament a încercat să-l demită pe Ion Muruianu pe motiv că Moldova ar fi pierdut mai multe procese la CEDO, dar și pentru că a numit jurnaliștii "câini turbați, periculoși pentru societate" . Ulterior, Curtea Constituțională a calificat decizia ilegală și l-a restabilit pe Ion Muruianu în funcție. Colegiul disciplinar al CSM a recomandat Consiliului Superior al Magistraturii eliberarea din funcția de judecător al lui Ion Muruianu, dar CSM a anulat decizia Colegiului.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: