(video) Startup Weekend în Moldova: Dezvoltarea unui proiect în 54 de ore

luni, 17 octombrie 2011

(video) Startup Weekend în Moldova: Dezvoltarea unui proiect în 54 de ore

Unul din cele mai mari evenimente de startup din lume, Startup Weekend vine în Moldova. Astfel, tinerii care doresc să inițieze un proiect online și doresc să transforme ideile în afaceri, pot participa la eveniment.


În perioada 11-13 noiembrie 2011, în Chișinău va fi organizat primul Startup Weekend Moldova. În același timp, în țări precum SUA, India, China, Mexic, Marea Britanie, Franța, Norvegia, Noua Zeelandă, Mongolia, Islanda, Nigeria, Cambodia, Rușia și România, va avea loc același eveniment. Echipa care în Moldova va câștiga, va putea mai ulterior participa la Bătălia Globală a Startup-urilor, alături de câștigătorii din alte țări.

În timpul competiției, participanților li se va propune să dezvolte un proiect online în termeni restrânși, formând echipe și experimentând procesul de lansare a unei afaceri, de la generarea ideii până la dezvoltarea unui prototip, fiind ghidați de mentori cu experiență. În țara noastră, evenimentul este organizat cu susținerea Orange Moldova, a proiectului USAID - Creșterea Competitivității și Dezvoltarea Întreprinderilor, a Incubatorului SimpalsGarage, a Asociației Companiilor Private din domeniul TIC, ASEM și a Agenției pentru Inovații și Transfer Tehnologic.

UNIMEDIA precizează că Startup Weekend a fost lansat în Statele Unite, și a fost găzduit deja în peste 200 de orașe ale lumii. Proiectul a motivat crearea a peste 300 de startup-uri și a inspirat peste 9000 de antreprenori din întreaga lume.



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: