OCCUPY! Proteste în toată lumea în acest week-end

luni, 17 octombrie 2011

OCCUPY! Proteste în toată lumea în acest week-end
Foto: dailymail.co.uk

Zeci de proteste au avut loc în întreaga lume sâmbătă. Mișcarea OCCUPY Wall Street s-a răspândit în mai multe orașe ale lumii. Cele mai violente manifestaţii au avut loc la Roma, unde s-au înregsitrat zeci de răniţi şi arestaţi. Mii de oameni au luat cu asalt străzile capitalei italiene, în cadrul zilei mondiale a protestelor faţă de inegalităţile sociale. Demonstraţia a început paşnic. Însă a degenerat după ce mai multe persoane mascate au intrat în mulţime şi au început să devasteze tot ce le-a ieşit în cale.


Numeroase magazine, bănci şi alte proprietăţi au fost vandalizate. De asemenea, zeci de maşini au fost incendiate, inclusiv o furgonetă de poliţie. Doi ofiţeri aflaţi înăuntru au reuşit să scape cu fuga, în utlimul moemnt. La finalul zilei, centrul Romei arăta ca după război, scrie realitatea.net.

La Londra, manifestanţii au avut printre ei o celebritate: fondatorul Wikileaks, Julian Assange. După lăsarea întunericului demonstranţii s-au îmbrâncit cu poliţia. "Plecaţi de aici! Plecaţi de aici!", au scandat manifestanţii.

La Berlin, mulţimea a încercat să-şi instaleze o tabără peste noapte, în faţa Parlamentului. A fost însă alungată cu forţa de poliţişti.

Mii de oameni au mărşăluit pe străzi şi la New York. Acolo unde a început această mişcare de protest, în urmă cu cîteva săptămâni. Mulţimea s-a instalat în Times Square însă zeci de persoane au fost arestate în timpul marşului.

Manifestaţii au avut loc şi în Cape Town, Sydney, Hong Kong, Madrid, Frankfurt, Seul.

0 Comments: