În acest an, ajutorul pentru perioada rece a anului constituie 150 lei/lună

luni, 17 octombrie 2011

În acest an, ajutorul pentru perioada rece a anului constituie 150 lei/lună
Foto: mpinteractiv.ro

Dacă anul trecut, ajutorul pentru perioada rece a anului oferit timp de 5 luni a constituit 130 lei/lună, în acest an, acest ajutor va creşte la 150 lei/lună. Conform estimărilor preliminare, de ajutor pentru perioada rece a anului vor putea beneficia circa 96 mii de familii de pe întreg teritoriul ţării. Ajutorul va fi achitat pentru lunile noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie, martie şi se va baza pe evaluarea veniturilor familiei.


Potrivit Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, cererile de ajutor pentru perioada rece a anului pot fi deja depuse la asistentul social din localitate. În cadrul şedinţei cabinetului de miniştri din 12 octombrie 2011, s-a decis de a majora perioada valabilităţii cererilor de ajutor pentru perioada rece a anului de la 6 la 12 luni. Astfel, cetăţenii vor avea posibilitatea să-şi depună cererile pe parcursul întregului an.  

Ajutorul pentru perioada rece a anului se acordă familiilor defavorizate beneficiare de ajutor social şi, în baza cererilor depuse, se acordă şi familiilor solicitante de ajutor social care au un venit global mediu lunar mai mare decât venitul lunar minim garantat şi mai mic decât nivelul venitului lunar minim garantat majorat de 1,4 ori. Amintim că nivelul venitului lunar minim garantat constituie cu începere de la 1 iulie 2011 – 575 lei, iar de la 1 ianuarie 2012 va constitui 640 lei.

Menţionăm că, potrivit datelor statistice recente, în primele 9 luni ale anului curent, serviciile comunal-locative s-au scumpit cu 13%, dintre care energia termică este mai scumpă cu 27%. Mai mult decât atât, de la 1 octombrie 2011, au intrat în vigoare tarifele majorate la gaze naturale. Odată cu luarea acestei decizii de către Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică, 15 furnizori de căldură s-au adresat deja la ANRE cu solicitarea de a fi majorate tarifele de livrare a energiei electrice şi termice

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: