(video) Democrații au întrebări la PLDM

joi, 30 iunie 2011

(video) Democrații au întrebări la PLDM
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Comportamentul liberal-democraților trezește nedumerirea democraților. Cel puțin așa reiese din declarațiile deputaților PD, lansate astăzi, 30 iunie, în cadrul unei conferințe de presă. Democrații nu au venit cu acuzații directe, ci cu un șir de întrebări către PLDM, la care "deocamdată nu găsesesc răspunsuri".

„Comportamentul neadecvat al colegilor din AIE ridică mai multe întrebări. Care este scopul final? Se pregătește o situație în care să fie imposibilă alegerea președintelui țării, țara să fie aruncată din nou în alegeri anticipate? Sau se încearcă denigrarea unor partide? Poate se pregătește terenul pentru o eventuală coaliție cu comuniștii? Sau se dorește a fi sustrasă atenția de la problemele reale?”, s-au întrebat astăzi deputații PD, Igor Corman, Adrian Candu și Valeriu Guma.  


Potrivit lor, toate atacurile liberal-democraților provoacă nedumerire și duc inevitabil la ruperea Alianței pentru Integrare Europeană. În replică la ultima declarație a deputaților PLDM, care au acuzat democrații de împotrivire în lupta cu corupția, ultimii au lansat unele întrebări care vizează activitatea președintelui PLDM, Vlad Filat.

Vedeți mai jos câteva teze expuse de democrați:

  • În contextul demonopolizării, democrații s-au întrebat de ce întreprinderea „Aroma” are contract exclusiv de exporturi de băuturi alcoolice, iar asupra demonopolizării „Metal Feros” se insistă. "De ce deja de 2 ani de zile, premierul Vlad Filat nu ridică problema numerelor de înmatricuare pentru mașini, care sunt produse de o singură întreprindere la prețuri exagerate". 
  • "De ce a doua zi după alegerile locale, candidatul PLDM la Primăria Bălți a devenit director general al întreprinderii „Belîi Aist”. 
  • "De ce agențiile care au dreptul să importe insulină în Republica Moldova sunt patronate de fostul ministru al Sănătății, Vladimir Hotineanu, iar o companie farmaceutică românească, a cărui director este prietenul lui Vlad Filat, a reușit să înregistreze în Moldova în doar două luni peste 1500 de denumiri de medicamente". 
  • „A lupta împotriva corupției nu înseamnă a deveni eroi în izolare și a-i face pe parteneri monștri. Trebuie să ne unim”, a declarat Candu. Democrații i-au îndemnat pe liberal-democrați să renunțe la PR-ul ieftin și să revină la normalitate, la dialog în cadrul AIE și nu prin intermediul mass-media". 
UNIMEDIA amintește că acum 2 zile, fracțiunea PLDM a organizat o conferință de presă în cadrul căreia au declarat că unele forțe politice mimează reformele și continue să controleze țara și business-ul mare până în prezent. Aceștia au spus că nu vor tolera corupția și că vor folosi toate pârghiile pentru a stopa toate schemele frauduloase existente în cadrul companiilor Franzeluța, Moldova Gaz, Metal Feros, Moldtelecom și altele. Liberal-democrații au mai subliniat că este evident rolul Partidului Democrat în tărăgănarea reformelor.



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: