Primăria protestează

luni, 27 iunie 2011

Primăria protestează
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Primăria Chişinău protestează în legătură cu demolarea ilegală a monumentului de arhitectură de importanţă naţională din str. Vlaicu Pârcălab, 71. Despre aceasta se vorbește într-un comunicat remis presei în după amiază zilei de astăzi. "De asemenea, Primăria Chişinău solicită Inspecţiei de Stat în Construcţii şi Procuraturii Generale a Republicii Moldova să intervină pentru a opri lucrările de demolare, iar persoanele care se fac vinovate de distrugerea monumentului să fie trase la răspundere, conform legislaţiei în vigoare", se mai spune în textul municipalității. 


Serviciul de presă al Primăriei anunță că Dorin Chirtoacă a cerut astăzi ca imobilul din str. Vlaicu Pârcălab, 71 să fie restabilit şi restaurat după modelul lui original, construit încă în sec. XIX.

UNIMEDIA amintește că, azi dimineață, atât la Primăria Chișinău, cât și în fața unui complex hotelier din Capitală a avut loc un protest împotriva demolării monumentelor de arhitectură de importanță națională. Protestatarii au cerut retragerea dreptului de posesiune pentru SRL „Leopress”, deoarece se face vinovat de degradarea monumentului (art. 54, Legea privind ocrotirea monumentelor), SRL „Leopress” să readucă monumentul la starea iniţială, conform legislaţiei (Legea monumentelor, art 53). Totodată, grupul a cerut autorităților să adopte politici clare privind protecţia patrimoniului cultural al mun. Chişinău şi al R. Moldova.

Sursa: UNIMEDIA


1 Comment:

Anonim said...

Undenіably belieѵe that which уοu stated.
Your favоrite justіficatiοn seemed to be
on the nеt the easiest thing to bе aware of.
Ι saу to уou, Ι defіnitelу get irked ωhіle pеople
consideг worriеѕ that they рlainly
do not knoω about. You manageԁ to hіt the nаil uρon
the top anԁ defined out the ωhole thing without havіng side-effeсts
, peoρlе сould take а ѕignal.
Will probably be back tο gеt mοre.

ThanκѕSave the Date
My blog post ... Debut