APCE recomandă Republicii Moldova reducerea vârstei de vot până la 16 ani

luni, 27 iunie 2011

APCE recomandă Republicii Moldova reducerea vârstei de vot până la 16 ani
Foto: quiquotidiano.it

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a recomandat Republicii Moldova să modifice legislația în vigoare, astfel ca tinerii începând cu 16 ani să aibă dreptul la vot. Despre aceasta a anunțat într-un comunicat vicepreședintele Parlamentului, Liliana Palihovici.


Subiectul dat s-a discutat intens în cadrul sesiunii a treia a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, unde au fost abordate și alte teme actuale.


Potrivit Anei Guțu, vice-președintele APCE, o rezoluție  privitor la dreptul de vot de la 16 ani, va fi un sprijin incontestabil pentru legislațiile naționale ale țărilor membre ale Consiliului Europei. "În cazul unor țări, dar și în al Moldovei, avem argumente pe lângă cele expuse de către raport, și anume, rata emigrării foarte ridicată în Republica Moldova, un milion de locuitori ai țării noastre locuiesc în țările membre Uniunii Europene. Ei sunt populația activă, populația votantă" a mai spus aceasta.

Majorarea vârstei cu drept de vot este o recomandare a APCE adresată mai multor țări membre ale Consiliului Europei, ca necesitate referitoare la drepturile tinerilor. În prezent, cetățenii moldoveni pot vota doar după ce ating vârsta de 18 ani.

Sursa: UNIMEDIA


1 Comment:

Anonim said...

Whаt's up to every , as I am genuinely keen of reading this weblog's
ρoѕt to be uρdated on a regulаr basis.
ӏt сonsiѕts of pleasant information.http:
//www.facebook.сom/hgcіnematic
Here is my web site Same Day Edit