Egiptenii au făcut testele de virginitate pentru a proteja armata de acuzaţiile de viol

luni, 27 iunie 2011

Egiptenii au făcut testele de virginitate pentru a proteja armata de acuzaţiile de viol
Poză simbol
Foto: sott.net

Un înalt demnitar al armatei egiptene a recunscut oficial existenţa acestei practici, deşi mai mulţi alţi ofiţeri superiori au recunoscut, sub acoperirea anonimatului, efectuarea testelor.


Un înalt demnitar al armatei egiptene a justificat efectuarea "testelor de viginitate" în cazul manifestantelor arestate în timpul revoltelor din Egipt prin necesitatea de a evita eventuale acuzaţii ulterioare de viol, a anunţat Amnesty International, într-un comunicat.

Secretarul general al Amnesty, Salil Shetty, a discutat despre acest subiect cu şeful serviciilor de informaţii militare egiptene, generalul Abdel Fattah al-Sisi, în cursul unei întrevederi avute la Cairo.

"Testele de virginitate au fost practicate pentru a proteja armata în faţa unor eventuale acuzaţii de viol", a precizat al-Sisi, care face parte şi din Consiliul suprem al forţelor armate, aflat la conducerea Egiptului după demisia preşedintelui Hosni Mubarak.

l este primul membru al conducerii armatei care recunoaşte oficial existenţa acestei practici, deşi mai mulţi alţi ofiţeri superiori au recunoscut, sub acoperirea anonimatului, efectuarea testelor.

Al-Sisi a subliniat "necesitatea de a schimba cultura forţelor de securitate şi a dat asigurări că au fost date instrucţiuni ca forţele de ordine să nu recurgă la violenţă împotriva manifestanţilor şi să-i protejeze pe deţinuţi de rele tratamente", se arată în comunicatul Amnesty International.

El a adăugat că "armata nu intenţionează să mai aresteze femei", în timp ce Amnesty şi-a exprimat opoziţia faţă de efectuarea de "teste forţate de virginitate, indiferent de circumstanţe".

sursa: Unimedia

1 Comment:

Anonim said...

Hurrah! Finally I gοt а ωebpage frοm ωhere I can truly takе hеlpful fаcts regarding my study anԁ knoωledge.
Pinoy Videographer
Also visit my blog Music Video