Microsoft Office 365 lansează Word şi Excel online

joi, 30 iunie 2011

Microsoft Office 365 lansează Word şi Excel online

Microsoft îşi lansează aplicaţiile emblematice, inclusiv Word şi Excel, în domeniul online, încercând să satisfacă cererile întreprinderilor dornice de a folosi software-ul pe internet, au anunţat reprezentanţii companiei.


Office 365, aşa cum este cunoscut noul produs online, este cel mai serios efort făcut de Microsoft pentru a ajunge din urmă compania rivală Google, despre care se estimează că va ajunge la o cifră de afaceri de 73 miliarde de dolari până în 2015.

Mişcarea reprezintă cel mai mare salt al lui Microsoft în cloud computing, un nou concept în domeniul internetului, ce presupune o reţea complexă de servere.

Companiile vor plăti sume cuprinse între 2 dolari şi 36 de dolari pentru a accesa aplicaţiile.

„Microsoft este pusă într-o poziţie mai bună decât a fost. Au acum o largă gamă de produse pe care le pot vinde mai uşor.”, spune Michael Silver, analist la firma de cercetare tehnologică Gartner.

Software-urile scoase la vânzare, deja instalate pe computere, reprezintă un punct cheie al profitului firmei, care a atins 5,23 miliarde de dolari în ultimele trei luni.

Acţiunile Microsoft, care au scăzut cu aproape 10 procente anul acesta, au fost vândute cu 24,25 dolari bucata după-amiaza trecută la bursa din New York.

Sursa: dcnews.ro


0 Comments: