(foto) Un arbore a căzut peste o maşină în sectorul Botanica

luni, 27 iunie 2011

(foto) Un arbore a căzut peste o maşină în sectorul Botanica
Foto: vizitator UNIMEDIA

În Capitală, mai mulţi copaci au fost doborâţi la pământ de ploaie şi vânt. În sectorul Botanica, str. Sarmizegetusa 43/2 un arbore a căzut chiar pe o maşină parcată în faţa scării de bloc. În celelalte 33 de cazuri, victime şi pagube semnificative nu sunt. Totodată, mai multe subsoluri şi locuinţe au fost inundate.


În republică, mai multe locuinţe au fost invadate de apă, sute arbori au fost doborâţi la pământ şi zeci localităţi au rămas în beznă.

În urma ploilor însoţite de vânt puternic, în zilele de odihnă, au avut de suferit mai multe localităţi din Republica Moldova. Conform datelor operative colectate din subdiviziunile teritoriale ale Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale pe parcursul zilei de 26 iunie au fost deconectate de la energia electrică 50 de localităţi din raioanele: Căuşeni, Ştefan Vodă, Leova, Hînceşti, Cimişlia, Străşeni, Anenii Noi, Călăraşi, Ialoveni, Orhei, Criuleni, Nisporeni, Teleneşti, Ungheni.

Potrivit informaţiei de la ora 06:00, mai rămîn a fi deconectate de la energia electrică 15 localităţi din raioanele Căuşeni, Ştefan Vodă, Hînceşti, Teleneşti şi Străşeni.
La moment mai multe localităţi continuă să se afle în beznă, în acelaşi timp lucrările de reconectare la energia electrică sunt în toi.

Vântul puternic a făcut ravagii şi în satul Ruseni,raionul Anenii Noi. Un arbore a căzut peste un bloc locativ cu 3 nivele şi a deteriorat acoperişul, 2 balcoane, o fereastră şi firele de alimentare cu energie electrică a acestui bloc. La faţa locului au intervenit colaboratorii Secţiei situaţii excepţionale raionale Serviciul comunal tehnic şi „Gas Natural Fenosa” , care în aceiaşi zi au defrişat şi înlăturat consecinţele.

În acelaşi timp, vântul puternic a mai smuls 30 foi de ardezie de pe acoperişul casei de locuit şi a unui şopron din satul Pervomaiscoe, raionul Hînceşti.





Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: