CSJ: Voturile pentru CMC vor fi renumărate

miercuri, 29 iunie 2011

CSJ: Voturile pentru CMC vor fi renumărate
Colaj: UNIMEDIA

Curtea Supremă de Justiție a decis în urmă cu câteva minute că cererea Partidului Liberal de solicitare a renumărării voturilor pentru Consiliul Municipal Chișinău este întemeiată. Completul de judecători a respins recursul PCRM împotriva deciziei Curții de Apel, în care se cerea stoparea renumărării voturilor.

"Noi ne vom conforma deciziei judecătorești", a declarat reprezentantul PCRM în cadrul unei intervenții la PublikaTV. De cealaltă parte, avocatul PL, a menționat că judecătorii Curții Supreme de Justiție au emis o decizie legală și întemeiată. "Așteptam această hotărâre. Motivele invocate în recurs de PCRM nu se încadrau în cerințele legale pentru ca argumentele noastre să fie zdruncinate", a menționat acesta.


Potrivit președintelui Consiliul electoral Chișinău, Iulian Bălan, membrii CECC urmează să se întrunească astăzi seara pentru a decide când vor începe procesul de renumărare a voturilor. „Procesul va reîncepe mâine în a doua parte a zilei sau vineri dimineața”, a precizat acesta.

Liderul PL, Mihai Ghimpu a declarat că este bucuros de decizia CSJ: „A triumfat justiția. Această decizie este un pas spre democrație, spre legalitate. Renumărarea va duce la dispariția tuturor speculațiilor. Nu vreau să prezic, dar sper ca mandatul să vină la noi”, a spus Ghimpu.

Renumărarea voturilor va costa statul cca 1,3 milioane lei.

UNIMEDIA amintește că la 23 iunie, la cererea PCRM, CSJ a stopat renumărarea mandatelor pentru Consiliul Municipal Chișinău, până la examinarea în fond a cauzei. Asta după ce la cererea Partidului Liberal, Curtea de Apel a dispus renumărarea. Potrivit liberalilor, renumărarea ar putea aduce încă un mandat în favoarea AIE, lipsind fracțiunea PCRM de majoritate în CMC. Pe de altă parte, comuniștii susțin că liberalii încearcă să le fure un mandat.



Sursa: UNIMEDIA


2 Comments:

Anonim said...

hello!,I гeаlly like уour writing so so muсh!

share ωe bе in contact mοre approximately your post
οn ΑOL? I require an expert on thіs ѕpасe
to гesolve my ρroblem. Maybe that is you! Taking a look forwаrd to ρеeг
уοu. http://hgcinematic.wordpгеss.
com/
Also visit my web blog : Wedding

Anonim said...

Whеn someone writes an ροst he/she maintаins thе thought of a useг in hiѕ/hеr minԁ that hoω a user can κnοw
it. Thuѕ that's why this paragraph is perfect. Thanks!http://bethel.patch.com/events/malibu-country-season-1-episode-4-cashs-car-watch-it-for-free-online-stream
Also visit my blog :: watch malibu Country season 1 episode 4 Online