Fracțiune comună PCRM – PLDM într-un consiliu local de la Ocniţa

sâmbătă, 2 iulie 2011

Fracțiune comună PCRM – PLDM într-un consiliu local de la Ocniţa
Poză simbol

Reprezentanţii Partidului Comuniştilor şi Partidului Liberal Democrat din cadrul Consiliului satului Sauca, raionul Ocniţa, au constituit o fracţiune comună, notează Info-Prim Neo cu referire la aleşii locali şi oficiali ai satului Sauca.


Secretarul Consiliului sătesc, Sabina Popovici, a declarat pentru Agenţie că fracţiunea PCRM -PLDM a fost constituită vineri, 1 iulie, în cadrul şedinţei Consiliului sătesc Sauca. Ea a precizat că formarea fracţiunii a fost oficializată printr-un proces verbal semnat de 7 consilieri, inclusiv 6 consilieri PCRM şi 1 PLDM. 

Primarul satului Sauca, Iraida Jitari, care la moment este şi consilier local din partea PCRM, a declarat că formarea fracţiunii nu a fost motivată de neînţelegeri la capitolul adoptarea deciziilor. Iraida Jitari afirmă că fracţiunea a fost constituită la iniţiativa şi dorinţa atât a consilierilor PCRM, cât şi a consilierului PLDM. 

Consiliul local al satului Sauca, raionul Ocniţa este format din 11 consilieri: 6 - PCRM, 3 - PDM, 1 – PL şi 1 - PLDM. 

UNIMEDIA precizează că partidele membre ale AIE au anunțat că vor semna un Acord privind formarea administrațiilor locale, însă, din cauza disensiunilor apărute la nivel lideri de partide semnarea propriu-zisă nu a avut loc. Liderul PLDM, Vlad Filat a exlus orice posibilitate de crearea unor coaliții cu comuniștii la nivel local. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: