Mitropolitul Vladimir: Uniunea Europeană dăunează tradițiilor noastre spirituale!

joi, 30 iunie 2011

Mitropolitul Vladimir: Uniunea Europeană dăunează tradițiilor noastre spirituale!
Foto: voceabasarabiei.net

“Biserica Ortodoxă din Moldova se situează pe primul loc printre alte confesiuni. Desigur, ne rugăm ca să rămânem pe acest loc, însă foarte mult ne dăunează Uniunea Europeană. Moldova nu este o ţară bogată și trebuie să apeleze la împrumuturi din străinătate. Oferind tot felul de credite, UE încearcă să ne impună legi străine tradiţiilor noastre spirituale şi morale”. Declarația îi aparține Mitropolitului Moldovei şi al Întregii Moldove Vladimir, făcută în cadrul unui interviu dat publicității pe site-ul oficial al Patriarhiei Ruse. 

Potrivit acestuia, “Mitropolia Ortodoxa din Moldova în mod constant trebuie să reziste acestui atac, să se apere sau să protesteze, lucru pe care-l facem de mai mulţi ani. Astfel, autorităţile țării noastre încearcă să impună o decizie cu privire la admiterea paradelor homosexuale în Chișinău.


Întotdeauna am protestat împotriva acestora și autoritățile locale au venit mereu în întâmpinarea noastră. În prezent, Republica Moldova încearcă să intre în UE. Adoptarea regimului de vize pentru cetăţenii noştri depinde în mare măsură de adoptarea legii non-discriminare a minorităţilor sexuale. Legea în cauză e minunată, dar are un punct care nu permite discriminarea homosexualilor şi lesbienelor. Dacă țara noastră îl va accepta, cetățenii noștri vor fi liberi să viziteze Europa, însă ortodocșii nu pot rămâne indiferenți față de acest punct”, consideră Mitropolitul Vladimir.

În majoritatea ţărilor europene, Mitropolia Moldovei are parohii: în Grecia, Portugalia, Franţa şi Italia. Potrivit Mitropolitului, Patriarhul Kirill a răspuns cererii Mitropoliei Moldovei. Astfel într-unul din lăcașele sfinte din Moscova va fi creată reprezentanța Bisericii Ortodoxe din Moldova pe lângă Patriarhul Moscovei.

Aici se vor oficia slujbe nu doar în slavona bisericească, dar și în limba română, pentru ca moldovenii care se află în Rusia să se poată ruga în limba lor maternă.

Sursa: UNIMEDIA


2 Comments:

Anonim said...

Wow, thіѕ paragraph is nice, my sister is
anаlyzing theѕe things, thus I
am going to infοrm hеr.http://hgcіnematic.

wordpress.com/
Also visit my blog ... Same Day Edit

Anonim said...

I do tгust all thе idеas you have offered іn уour pοst.
Thеy аre νerу conѵincing anԁ will certainly work.
Still, the poѕts are very brief for newbіes.
Cοuld you please extenԁ them a bit from
subsequent time? Thank you fоr the post.httр://bethel.
patch.com/events/thе-clone-wars-sеason-5-еpisoԁe-9-a-necessary-bond-watсh-it-for-free-online-stream
Check out my blog post Watch The Clone Wars Season 5 Episode 9