Moscova recunoaște că nu poate soluționa conflictul transnistrean

duminică, 26 iunie 2011

Moscova recunoaște că nu poate soluționa conflictul transnistrean
Foto: tv7.md

Moscova nu are un plan concret în privința reglementării conflictului transnistrean. Declarația a fost lansată de reprezentantul special al Federaţiei Ruse pentru reglementarea transnistreană, Serghei Gubarev, citat de interfax.ru.

„Pozițiile părților sunt tot atât de divergente ca și în faza incipientă a conflictului. Așa că nu este cazul să vorbim despre un oarecare plan de acțiuni”, explică Gubarev. 

Potrivit lui, mai întâi e necesar ca Tiraspolul și Chișinăul să conceapă la fel noțiunea de „reglementare” și apoi să se treacă la faza de elaborare a unui set de acțiuni. Diplomatul a subliniat că doar părțile conflictuale sunt capabile să găsească o soluție.


„Pentru mine un lucru e clar - câștigători în această situație nu pot fi, orice decizie va fi un compromis. Responsabilitatea pentru soluționarea diferendului cade pe umerii Chișinăului și Tiraspolului. Nici Moscova, Kievul, Bruxell-ul sau Washinghton-ul nu au soluții pentru a rezolva problema transnistreană. Noi doar putem contribui la realizarea angajamentelor asumate de cele două părți. Conflictul poate fi soluționat - e nevoie de dorință. Dar criza politică din Moldova nu favorizează acest proces. ”, a conchis Gubarev.


Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: