Datele guvernamentale cu caracter public sunt tot mai accesate

vineri, 1 iulie 2011

Datele guvernamentale cu caracter public sunt tot mai accesate

A fost făcută publică statistica la capitolul Date deschise expuse pe site-ul date.gov.md. Astfel, în top 3 cele mai accesate dar și descărcate date sunt cele ale Agenției Achiziții Publice, Ministerului Educației și a Ministerului Sănătății Republicii Moldova.


În același timp, portalul creat în cadrul proiectului "Acces liber la datele guvernamentale cu caracter public" a fost vizitat de 6690 utilizatori unici, numărând aproape 24 000 de accesări și aproximativ 12 717 descărcări.

În cadrul acestei inițiative, date.gov.md este un ghișeu unic ce oferă acces cetățenilor și companiilor la date cu caracter public, societatea civilă și comunitatea TIC având posibilitatea de a se implica în valorificarea lor.

UNIMEDIA menționează că proiectul dat, lansat în Moldova, este conformat direcțiilor trasate în Foaia de Parcurs privind implimentarea guvernării electronice.

Sursa: UNIMEDIA


2 Comments:

Anonim said...

Ηolа! I've been reading your weblog for a while now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Huffman Texas! Just wanted to mention keep up the excellent work!Debut
Take a look at my website ; Pinoy Videographer

Anonim said...

Іts like you геаd my mіnԁ!
Yοu appear to κnow a lot about this, likе
yοu wrote the bοoκ in it
οr ѕomething. I thinκ that you can do wіth some piсs tο ԁrivе thе message hοme а little bit, but οthеr than
that, this іs fаntastic blοg.
A fantаstic read. I ωіll defіnіtely be back.
Watch Merlin Season 5 Episode 8 Online
Also visit my page Watch Merlin Season 5 Episode 8 The Hollow Queen Online Free Stream