Ping-pong pe cazul lui Baghirov între PG și Ambasada Federației Ruse

joi, 30 iunie 2011

Ping-pong pe cazul lui Baghirov între PG și Ambasada Federației Ruse
Foto: news.moldova.ms

Ambasada Federației Ruse în R. Moldova a primit o plângere de la avocatul lui Eduard Baghirov, în care se scrie că scriitorul rus este deținut în condiții insuportabile, acesta fiind presat de organele de urmărire penală. Misiunea diplomatică spune că reținutului îi este încălcat dreptul la libera comunicare cu avocatul său, Adrian Matcovschi.


"În acest context, Ambasada cere Ministerului de Externe al R. Moldova să fie întrprinse acțiuni adecvate privind apărarea drepturilor legale a cetățeanului rus în corespundere cu Conevenția Europeană a drepturilor omului semnată de Republica Moldova”, informează serviciului de presă al Ambasadei ruse.

La rândul său, Procuratura Generală a respins acuzațiile avocatului, menționând că se încearcă influențarea deciziilor procurorilor: ”Eduard Baghirov este interogat în prezența avocatului său, Adrian Matcovshi, astfel este imposibil exercitarea presiunilor asupra cetățeanului rus”, a declarat Maria Vieru, purtător de cuvânt al Procuraturii Generale. 

Amintim că anterior, reprezentanții Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, l-au vizitat pe Baghirov și au declarat că acesta nu are pretenții referitor la condițiile de detenție.

De asemnea, Membrii Camerei Publice din Rusia și-au exprimat îngrijorarea de soarta lui Eduard Baghirov, considerând inacceptabilă încălcarea drepturilor scriitorului rus. Potrivit publicației Vzglead, Membrii Camerei Publice au îndemnat Ministerul rus de Externe să ia "toate măsurile posibile pentru a proteja drepturile cetăţeanului rus aflat în afara ţării".

 Ministerul rus de Externe a declarat că va întreprinde toate măsurile necesare pentru a proteja drepturile lui E. Bagirov, în conformitate cu obligaţiile Republicii Moldova ce decurg din Convenția europeană pentru Protecția Drepturilor Omului și Libertăților Fundamentale. 

Sursa: UNIMEDIA


2 Comments:

Anonim said...

Howdy very cool sitе!! Guу .. Excеllent .
. Superb .. I'll bookmark your website and take the feeds additionally? I'm satiѕfіed to fіnd so many
helpful іnformatіon here in the publish, we'd like work out more techniques in this regard, thanks for sharing. . . . . .Wedding
Here is my blog post :: Music Video

Anonim said...

Terrіfic wоrκ! Thіs is the type οf іnfo that are ѕuppοsed to be shared аround the wеb.
Diѕgrace on Goоgle for noω nοt
positіoning this submit higher! Ϲome on over аnd vіѕit mу
webѕite . Thanks =)http://bеthel.patch.
cοm/eventѕ/malіbu-countгy-ѕeason-1-еpisode-4-caѕhs-cаr-watch-it-for-fгee-οnline-ѕtrеam
Also visit my webpage - Malibu Country Season 1 Episode 4 Free Stream