Spania are cel mai scump internet broadband din OCDE

luni, 27 iunie 2011

Spania are cel mai scump internet broadband din OCDE
Poză simbol
Foto: project-europa.eu

Atât în clasamentul preţurilor minime ale internetului de mare viteză, cât şi în clasamentul preţurilor medii, Spania este lider, cu tarife de două ori mai mari ca în Marea Britanie şi de trei ori mai mari ca în Japonia.


Aproape în aceeaşi zi în care copiii spanioli ieşeau pe porţile şcolilor pentru ultima dată în acest an şcolar, Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) făcea public ultimul său raport privind situaţia internetului de bandă largă (broadband) în cele 34 de state membre ale instituţiei. Iar calificativele nu sunt deloc bune pentru Spania, scrie Cinco Dias.

Pentru a "n" oară, OCDE constată că preţul bandei largi naţionale este peste medie şi că desfăşurearea accesului la internetul de mare viteză este inferioară celorlalte ţări din zonă.

De data aceasta, însă, lucrurile merg şi mai departe. Spania nu doar că este între cele mai scumpe ţări din punct de vedere al internetului de mare viteză, dar este ţara în care se plăteşte cel mai mult pentru acest serviciu, conform preţurilor calculate în studiu, cele din septembrie anul trecut. Pentru a realiza această afirmaţie, OCDE ia, în primul rând, în calcul tarifele cele mai scăzute de acces la banda largă din fiecare ţară, independent de viteza avută, cu cota lunară a liniei inclusă şi ajustată puterii de cumpărare.

Din 34 de naţiuni studiate, Spania este cea cu preţul minim cel mai ridicat, cu o medie de 44,48 de dolari (31,5 euro), ceea ce presupune dublu decât în Marea Britanie şi triplu decât în Japonia, Slovacia sau Turcia, de exemplu.

Preţul cel mai scăzut este o măsură importantă, căci marchează tariful de intrare la internetul de mare viteză. Un preţ ridicat poate fi o barieră şi o frână pentru noii utilizatori.

Dar Spania nu este lider doar la acest capitol. Este şi la preţul mediu al bandei largi, adică la media dintre tariful cel mai ridicat şi cel mai scăzut. Cu o medie de 65,61 de dolari pe lună, tarif ajustat puterii de cumpărare, banda largă spaniolă este cea mai scumpă din toate ţările dezvoltate. Următoarele în clasament sunt Luxemburg şi Portugalia. La polul opus, Grecia are conexiunea la internet de mare viteză cea mai ieftină, urmată de Slovacia, Germania şi Japonia.

Doar dacă se face o comparaţie fără a ţine cont de puterea de cumpărare din fiecare ţară, Spania părăseşte locul 1, ajungând pe 5, în spatele Norvegiei, Luxemburgului, Australiei şi Elveţiei. Spania nu mai este cea mai scumpă şi dacă se elimină din ecuaţie costul lunar al liniei de internet, dar acest cost este obligatoriu în mai toate ofertele.

Aceste date relevă faptul că internetul de bandă largă din Spania este în declin faţă de anul trecut. Spania mereu a fost între cele mai scumpe ţări din acest punct de vedere, dar niciodată în fruntea clasamentului. Acum a făcut saltul şi l-a făcut în ultimul an. În raportul precedent al OCDE, cu datele din octombrie 2009, Spania era pe locul 12 între statele dezvoltate, în clasamentul preţurilor medii ale internetului de bandă largă şi pe locul 4 în clasamentul tarifelor minime. Acum este lider în ambele clasamente.

Deşi la preţuri este peste toate celelalte state dezvoltate, la "penetrarea" internetului de mare viteză, Spania este sub media OCDE. La finele anului trecut, 23,4% din populaţia spaniolă avea acces la internet de bandă largă, faţă de 24,9% media OCDE. Cele mai dezvoltate ţări la acest capitol sunt Olanda, Elveţia, Danemarca şi Norvegia. Iar cele mai puţin dezvoltate sunt Turcia, Chile şi Mexic, cu circa 10% din populaţie.

4 Comments:

Anonim said...

Hello! Thiѕ рoѕt couldn't be written any better! Reading this post reminds me of my good old room mate! He always kept chatting about this. I will forward this post to him. Pretty sure he will have a good read. Many thanks for sharing!http://www.facebook.com/hgcinematic
Visit my homepage :: Wedding

Anonim said...

Үour waу of telling all in thіs piecе оf
ωriting is actuallу good, аll сan without
difficulty be aware of іt, Thаnks а
lot.http://bethel.pаtсh.com/eventѕ/malіbu-country-season-1-episοdе-4-сashs-саr-watch-it-fοг-free-online-stream
Also visit my website - Watch Malibu Country Season 1 Episode 4 Online

Anonim said...

Hi i am kavin, its my firѕt οсcasion to сommеntіng anуωhere, whеn i reaԁ
thiѕ article i thought і could alsο creatе comment ԁue to this sensible piece of wгiting.
Last Man Standing Season 2 Episode 4 Ed's Twice Ex-Wife
Have a look at my web blog Watch Last Man Standing Season 2 Episode 4 Ed's Twice Ex-Wife Online Free Stream

Anonim said...

Ηеllo just wаnted tο giνe уou a quiсk heads up аnԁ lеt you
knоw а feω of thе picturеѕ aren't loading properly. I'm not
suге why but I think itѕ a linking issue.

I've tried it in two different browsers and both show the same outcome.Watch Merlin Season 5 Episode 8 The Hollow Queen Online Free Stream
Check out my webpage ; Watch Merlin Season 5 Episode 8 The Hollow Queen Online Free Stream