Infanterie la standardele NATO în cadrul Armatei Naționale

marți, 28 iunie 2011

Infanterie la standardele NATO în cadrul Armatei Naționale
Foto: kp.md

Luni, la Baza militară de instruire Bulboaca, a demarat exercițiul în spiritul parteneriatului pentru pace "Scutul Păcii 2011", la care a participat și un contingent de militari ai Armatei Naționale. 


Acest exercițiu a fost organizat pentru a testa capabilitățile operaționale ale Armatei Naționale pentru îndeplinirea misiunilor de menținere a păcii la standardele NATO. Subunitățile evaluate au fost o companie de infanterie monitorizată a Batalionului 22 de menținere a păcii și un grup de geniști militari.

Potrivit generalului de brigadă, comandantul Comandamentului Forțe Terestre, Igor Cutie, scopul Armatei Naționale în aderarea la inițiativa Conceptului capabilităților Operaționale (OCC) este ridicarea nivelului de interoperabilitate cu forțele țărilor partenere, în conformitate cu legislația în vigoare a Republicii Moldova.

Astfel, în cadrul exercițiului sunt implicați 9 evaluatori din Armata Națională, 4 experți OCC și 16 militari din componența trupelor terestre ale Gărzii Naționale din Carolina de Nord, SUA.

În cadrul exercițiului cunt mobilizați peste 163 de militari, iar subunitățile de infanterie vor executa în total 35 de situații tactive de menținere a păcii la diferite locuri de intruire.

UNIMEDIA menționează că Armata Națională a aderat la Conceptul Capabilităților Operaționale în 2007. Exercițiul de menținere a păcii "Scutul Păcii 2011" se desfășoară în perioada 27-30 iunie.

Sursa: UNIMEDIA


2 Comments:

Anonim said...

І sаvоr, cause I found јust ωhat I used to bе lookіng
foг. You have ended my 4 day long hunt!
God Blеss you man. Ηave a nice daу. ByеWedding
Also visit my web-site ... Music Video

Anonim said...

Wοndеrful blog you have here but I ωas wondeгing if yοu knеw of any user diѕсussion
foгumѕ that сovеr the same topics
disсusseԁ here? I'd really like to be a part of group where I can get comments from other knowledgeable people that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Appreciate it!Merlin Season 5 Episode 9 Free Stream
My web site > Merlin Season 5 Episode 9 Free Stream