Duel între Candu și Volnițchi prin intermediul presei

marți, 28 iunie 2011

Duel între Candu și Volnițchi prin intermediul presei
Colaj: UNIMEDIA/timpul.md

Deputatul PD, Adrian Candu și purtătorul de cuvânt al premierului se păruiesc în presa. Duelul verbal dintre cei doi a pornit după ce aseară Candu a cerut insistent să afle unde este plecat Vlad Filat și din ce bani își achită cheltuielile. 

"Eu vreau să-mi pun mai multe întrebări: Pe ce bani zboară dl. Filat? Pe ce se cheltuie bani acolo în stânga şi în dreapta? Dl. Filat a zburat în vizită privată şi din această cauză nu se întruneşte Consiliului Alianţei, iar ţara este lăsată de izbelişte", a afirmat democratul. 

Ulterior, Igor Volnițchi, purtător de cuvânt al premierului a reacționat la spusele deputatului democrat, spunând că prim-ministrul Vlad Filat e plecat în Turcia pentru o vacanţă de patru zile, împreună cu familia. "Este o vacanţă planificată cu mult timp înainte, iar toate cheltuielile sunt asigurate din venituri personale. Probabil, dl Candu a făcut această declaraţie în numele dlui Plahotniuc, cel care l-a introdus în politică şi care obişnuieşte să se exprime prin diferite personaje.


Oricum, dl. Candu ar trebui să renunţe la ură şi nervozitate, să revină la decenţă şi să renunţe la insinuări mincinoase”, a declarat sursa pentru presă.

Ulterior, serviciul de presă al PD a emis o declarație a deputatului Adrian Candu, în care acesta spune că regretă, că un funcţionar public, chiar dacă este sub tutela prim-ministrului, "îşi permite sa atace dreptul unui cetăţeni de a-şi exprima public poziţia şi de adresa întrebări de interes public". "Îmi exprim dezamăgirea faţă de capacitatea redusă de înţelegere demonstrată de purtătorul cuvânt al Guvernului, Igor Volniţchi, precum şi faţă de impertinenţa cu care a distorsionat unele extrase din declaraţiile unui deputat în Parlament. Îi atrag atenţia că este responsabil pentru ceea ce declară public, iar eu, în calitate de parlamentar am drepturi definite prin statut, inclusiv, de a pune întrebări despre vizitele private ale Prim-ministrului. De asemenea, despre cheltuirea banilor publici şi m-am referit la fondul de rezervă al Guvernului din care sume mari s-au alocat sub titlul „secret” - acesta este contextul întrebărilor, pe care domnul Volniţchi este obligat să-l expună complet şi corect", se mai spune în declarație.

Candu îi recomandă lui Volnițchi să se menţină în limitele statutului de serviciu şi "să-şi facă mai bine meseria, pentru că este plătit din bani publici nu pentru a lustrui imaginea cuiva şi a deservi un partid sau altul în cadrul competiţiei politice dintre ele, ci pentru a reprezenta o instituţie de stat cu respect faţă de celelalte", se mai spune în declarație.

Volnițchi nu a rămas fără replică. Acesta declară că îl cheamă la duel pe Candu dacă e suficient de bărbat. "Dacă e bărbat și vrea să polemizeze cu mine, să renunțe la imunitatea de deputat. Așa e ușor să te ascunzi după imunitate și să faci ce îți dictează Plahotniuc. Apropo, să îi aducă la cunoștință acestui deputat că, consilierii premierului nu sunt funcționari publici, dar dețin funcții politice", a conchis acesta.

UNIMEDIA amintește că divergențele dintre liberal-democrați și tabăra democrată s-au acutizat în ultima perioadă, mai ales după ce Vlad Filat l-a numit pe Vlad Plahotniuc "păpușar", iar ultimul l-a catalogat pe premier "regele contrabandei".

Sursa: UNIMEDIA


1 Comment:

Anonim said...

Thanκs foг yоur marνelouѕ poѕting!
Ӏ certаinly enjoyed гeadіng
it, you сould bе а gгeat author.
I ωill bе sure to bookmaгκ your blog and definitelу will come bаck in the foreѕeeable futurе.
I ωаnt tο encourage that yοu continuе
уοuг gгеat writing, have a niсe wеekend!
http://hgcinematic.wordpresѕ.соm/
Take a look at my page Pinoy Videographer