Despre Google+ și cum să faci rost de o invitație

vineri, 1 iulie 2011

Despre Google+ și cum să faci rost de o invitație

Google a lansat de curând Google+ care se vrea a fi următorul pas spre socializare, specialiștii anunțându-l rival pentru Facebook.


Cei care au folosit un cont de Google până acum și au folosit servicii precum Picasa, Google Buzz, contactele din Gmail, Documentele sau contul de mail Gmail, informațiile vor fi automat încărcate în Google+ și puteți opta pentru vizualizarea lor de către cercurile de prieteni sau nu.

Google+ seamănă destul de mult cu gigantul Facebook, dar stă mai bine cu setările pentru confidențialitate, lăsându-vă să alegeți propriile setări și propriul conținut care să fie publicat pe pagina dumnevoastră.

Like-ul a fost înlocuit de butonul Google+, implementare ce a avut loc de ceva vreme în Google pentru cei care și-o activau în profilul lor de Gmail +.

Momentan accesul pe site este permis doar pentru cei care primesc invitații din parte prietenilor, iar cei care accesează site-ul fără să aiba deja cont primesc următorul mesaj:

Google+ este în curs de testare limitată. În acest moment, testăm produsul cu ajutorul unui număr mic de persoane, însă în curând proiectul Google+ va fi gata pentru toată lumea. Lăsțti-ne adresa de e-mail și ne vom asigura că veți fi primul(a) care va afla când putem invita mai multe persoane.”


Câteva funcționalități care sunt active până în momentul de față cu Google+:

  • Cercuri – Se pot organiza cercuri pentru a grupa prietenii, familia, cunoscuții sau crea cercuri personalizate. Se poate seta că un anumit grup să vadă statusuri, poze etc și altele nu.
  • Toolbar – Ca și unele dintre celelalte servicii  google, cu toolbarul aflat în partea de sus puteți naviga între celelate unelte (Calendar, Mail, Documente, Fotografii etc)
  • Sparks – Un flux de știri din diferite domenii pe care le puteți seta ca favorite pentru a avea mai ușor acces la ele.
Hangout – Puteți să porniți camera web și aveți posibilitatea să vă distrați în timp real cu unul sau mai multi dintre prietenii voștri.

Sursa: connect.ro


0 Comments: