Rîșcani: PCRM a votat pentru un președinte de raion liberal-democrat

sâmbătă, 2 iulie 2011

Rîșcani: PCRM a votat pentru un președinte de raion liberal-democrat
Foto: hotnews.md

Reprezentanții Partidului Comuniștilor din cadrul Consiliului raional Rîșcani au votat alături de reprezentanții Alianței pentru Integrare Europeană . În rezultatul votului, reprezentantul PLDM, Ion Parea, a fost desemnat în funția de președinte de raion. Pentru candidatura lui au votat 26 de consilieri din totalul de 33, dintre care 7 voturi au venit de la reprezentanții PCRM, informează Publika TV.

Rîșcani este primul raion care și-a desemnat președintele. Ion Parea a fost unica candidatura propusă. Precizăm că în urma scrutinului din 5 iunie, Partidul Comuniștilor au obținut 14 mandate de consilieri raionali, PLDM - 7, PD  - 6, PL - 2, PSD -1 și alte 3 mandate au revenit candidaților independenți.


UNIMEDIA precizează că partidele membre ale AIE au obținut majoritatea în toate cele 26 de raioane ale țării. Liderii celor trei partide au convenit că vor semna un Acord privind formarea administrațiilor locale și au exclus orice coaliție cu comuniștii. Totodată, PL, PD și PLDM nu pot găsi o formulă de comun acceptată pentru a împărți puterea în raioane. Liberalii vor ca puterea locală să fie formată reieșind din procentul acumulat la nivel de republică. Democrații au o poziție asemănătoare, doar că vor ca municipiul Chișinău să fie exclus din procentaj. Totodată, PLDM are o viziune total diferită, care este calificată drept una egoistă de către colegii din AIE. Formațiunea pledează pentru împărțirea funcțiilor reieșind din mandatele obținute de partide în fiecare raion.

Sursa: UNIMEDIA


2 Comments:

Anonim said...

Hi thіs is kіnd of of οff topic but I was wondering
if blogs uѕe WYSIWYG editоrs or if you have to manuаlly code with HTML.

I'm starting a blog soon but have no coding skills so I wanted to get advice from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!Debut
My website :: Pinoy Videographer

Anonim said...

I am rеgular readеr, how aгe yоu еverybody?

Τhis pіece of wrіting posted аt this sіtе іs
in faсt good.The Ultimate Fighter Season 16 Episode 11
Here is my site : Watch The Ultimate Fighter Season 16 Episode 11 Fight the Perfect Fight Online Free Stream