(video) Marian Lupu critică dur PLDM pentru tergiversarea negocierilor și exercitarea "presiunilor enorme" asupra PDM

luni, 13 decembrie 2010

(video) Marian Lupu critică dur PLDM pentru tergiversarea negocierilor și exercitarea
Colaj: UNIMEDIA

Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, a organizat astăzi la ora 17.00 un briefing de presă în care a criticat dur Partidul Liberal Democrat pentru presiunile pe care le exercită asupra PDM în procesul de negocieri. 

"Pe parcursul săptămânii trecute s-au produs tensiuni importante. Se dă vina pe PD pentru tergiversarea negocierilor. Este un lucru fals. Nu putem să constatăm decât că această tergiversare se produce din vina PLDM. Atunci când am stat la un ceai, s-a spus că nu este nimic grav că discuțiile durează. Ni s-a spus că este mai importantă calitatea discuțiilor. Noi avem o altă părere - trebuie să operăm și cu termeni de calitate, dar și cu cei care se referă la timp", a precizat Marian Lupu.


"Membri ai fostei Alianțe de Guvernare exercită presiuni enorme, prin intermediul presei, ONG-urilor, dar și analiștilor politici, precum și pseudo-luptători precum Mocanu. În acest proces, au fost incluse și structuri din exterior, care au avut scopul de a avantaja alte partide decât Partidul Democrat. Menționez aici și tentativa de a organiza o manifestație de protest în fața sediului PD, manifestarea de ieri din Scuarul Operei Naționale. Se ajunge până la amenințări a membrilor PDM din teritoriu. Li se spune că li se va da foc la case. Pe de o parte vorbim de valori și principii europene, dar pe de alta astfel de acțiuni sunt caracteristice pentru un sistem feudal și autoritar", s-a arătat indignat președintele PDM.

"PD nu este formațiunea politică cu care se poate discuta în aceste fel. Acestea nu sunt discuții. Formarea de coaliții nu are loc sub presiuni, ci la masa de discuții și tratative. Fac apel către toți colegii care au acces în Parlament să uite de acest comportament. Niciun fel de amenințări sau presiuni nu vor schimba poziția Partidului Democrat. PD nu va susține un sistem autoritar la guvernare, așa cum s-a manifestat pe o perioadă destul de lungă de timp", subliniat Lupu.

În cadrul intervenției sale, liderul democrat a punctat și câteva propuneri de bază ale PDM pentru formarea următoarei guvernări:

- Adoptarea modificărilor legislative pentru alegerea președintelui țării cu 51 de voturi;
- program de guvernare axat pe politici sociale;
- păstrarea priorității de Integrare Europeană a R. Moldova;
- politică externă echilibrată cu partenerii din Est și Vest;
- partajare egală a responsabilităților în Guvern - și nu pe formula artimetică.



Sursa: UNIMEDIA
Video: Privesc.EU


0 Comments: