Ilie Ilașcu: „Arestarea lui Vardanean a fost pusă la cale de Rusia pentru a discredita Chișinăul. Procuratura Generală trebuie să deschidă dosare penale criminalilor care sunt la Tiraspol”

sâmbătă, 18 decembrie 2010

Ilie Ilașcu: „Arestarea lui Vardanean a fost pusă la cale de Rusia pentru a discredita Chișinăul. Procuratura Generală trebuie să deschidă dosare penale criminalilor care sunt la Tiraspol”
Foto: curaj.net

”Tiraspolul nu face nimic niciodată singur. El are un patron care este Federaţia Rusă. Şi, luând în consideraţie situaţia politică de un an şi ceva din Republica Moldova, după ce au venit forţele democratice la putere, e clar că serviciile secrete ale Federaţiei Ruse au pus la cale, chiar în data de şapte aprilie, când s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat în Republica Moldova şi l-au arestat pe Vardanean. Şi a dus acest aşa-zis proces până la capăt. Problema este de a discredita, în primul rând, această conducere a Republicii Moldova, încă o dată trântind-o la pământ, că nu poate face nimic şi nu-şi poate apăra ca atare cetăţenii”. Declarația aparține fostului deținut politic de la Tiraspol, ex-senator român, Ilie Ilaşcu, făcută în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Ilaşcu spune că replica pe care trebuie s-o aibă Chişinăul în acest caz, nu va fi niciodată acea dorită de întreaga populaţie, pentru că o mare parte, în toate partidele aşa-zise democratice sunt infiltraţi „oamenii sistemului”.


”Nu cred că trebuie să mai lămuresc cuiva ce înseamnă „oameni ai sistemului” – oameni ai trecutului, oameni cu viziuni pro estice, în toate partidele. Eu am analizat toate listele electorale, care sunt acuma, şi în toate în primii 10-15 sunt câte cinci-şase-şapte oameni ai sistemului. Şi care lucrează ca picătura chinezeasă întotdeauna. De aceea, ruşii şi-au implantat oamenii aceştea acolo demult. Ei sunt unii câte 20 de anii, alţii câte 10 ani, alţii cinci ani, vin noi, se schimbă. Guvernul, Preşedinţia şi Parlamentul nu cred că au întreprins ceva în această perioadă de detenţie a lui Ernest Vardanean şi va mai întreprinde ceva. Nu au posibilităţi. Şi nici dorinţă nu este”, a precizat Ilie Ilaşcu.

Acesta consideră că pentru eliberarea lui Vardanean, Procuratura generală trebuie să deschidă dosare penale ”acestor criminali, care sunt la Tiraspol”, să nu mai fie cunoscuţi de a nu fi atinşi.

 Mai mult, spune, fostul deținut politic, e necesar de anulat toate deciziile, aşa-zisele contracte, acorduri bilaterale cu Transnistria, care au fost semnate de Snegur, de Lucinschi şi de Voronin cu acest regim neconstituţional de acolo, unde se recunoaşte tot şi actele ce le editează, şi jurisdicţia şi alte lucruri.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la Europa Liberă


0 Comments: