4% din cetățenii Federației Ruse consideră R.Moldova un partener de încredere

luni, 13 decembrie 2010

4% din cetățenii Federației Ruse consideră R.Moldova un partener de încredere
Foto: riceworld.org

Centrul Rus pentru Studierea Opiniei Publice a prezentat rezultatele sondajului anual, care arată încrederea cetățenilor Federației Ruse în țările CSI. Potrivit acestui sondaj, ca și anul trecut, doar 5% din populația Federației Ruse consideră că Republica Moldova este o țară stabilă și de succes. Pe primul loc la acest capitol s-a plasat Kazahstanul cu 34% și Belarusul cu 31% din încrederea populației.


Partenerul cel mai de încredere al Federației Ruse, printre țările CSI, este perceput Kazahstanul cu 37% și Belarusul cu 23%. Moldova este considerată un partener de încredere de 4% din populația Rusiei (+1% față de anul 2009).

Președintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, se bucură de încredere a 1% din populația rusă (-1% față de anul 2009). Primul loc îl ocupă președintele Kazahstanului, N. Nazarbaev, cu 32%, iar locul doi - președintele Ucrainei, Victor Ianukovici cu 17%.

Ca și anul trecut, 4% din cetățenii Federației Ruse consideră că în Republica Moldova se respectă drepturile politice, civice și sociale ale populaţiei vorbitoare de limbă rusă. 10% din cetățenii ruși s-ar interesa de istoria și cultura Republicii Moldova (+3% față de anul 2009).

Sursa: UNIMEDIA cu referire la wciom.ru


0 Comments: