(VIDEO) Campanie șocantă împotriva SIDA: ”Mai bine să mori de bătrânețe...”

sâmbătă, 18 decembrie 2010

(VIDEO) Campanie șocantă împotriva SIDA: ”Mai bine să mori de bătrânețe...”
Foto: captura imagini video

O campanie a guvernului chilian pentru sensibilizarea faţă de SIDA, care are ca slogan ”Mai bine să mori de bătrâneţe...”, a stârnit numeroase controverse, fiind considerată de prost gust şi prea puţin explicită despre HIV.


Spotul televizat arată o persoană vârstnică, victimă a unui infarct. Coloana sonoră a spotului ”salută” evenimentul cu muzică de sărbătoare, aplauze, confetti... ”Să mori de bătrâneţe este mult mai amuzant decât să mori de SIDA...”, este sloganul campaniei.

Apoi, soţia victimei , şocată fiind, se prăbuşeşte la rândul său în urma unei crize cardiace şi decedează alături de companionul său. Din nou muzică de sărbătoare, strigăte de ”Bravo !”, şi comentariul ”dacă mori împreună cu cel care ţi-a fost partener toată viaţa, este încă şi mai bine. Atenţie la SIDA! Fiţi fideli!”.

Campania guvernamentală a stârnit dezbateri şi numeroase comentarii negative pe internet şi pe reţelele sociale. Ea a fost criticată de asociaţia seropozitivilor Vivo Positivo, care reproşează guvernului că se autocenzurează neîndrăznind să vorbească despre sex.

Ministrul sănătăţii, Jaime Manalich, este însă satisfăcut de rezultate: 'Campania şi-a atins perfect obiectivul' pentru că oamenii vorbesc din nou despre Sida.

Oficial, circa 20.000 de chilieni au fost diagnosticaţi cu HIV, dar mediile medicale estimează că numărul acestora ar fi între 35.000 şi 50.000, informează Agerpres.



Sursa: kappa.ro


0 Comments: