World Wildlife Fund a creat un nou format de fişier care nu poate fi imprimat, pentru a salva pădurile Terrei

marți, 14 decembrie 2010

World Wildlife Fund a creat un nou format de fişier care nu poate fi imprimat, pentru a salva pădurile Terrei
Foto: romania.panda.org

WWF a creat un nou format de fişier care descurajează tipărirea inutilă a documentelor, soluţia contribuind astfel la salvarea pădurilor Terrei.

“Salvează WWF, salvează un copac“ reprezintă un plug-in care oferă posibilitatea ca documentele să fie salvate şi distribuite într-un format PDF care nu poate fi tipărit.


Noul format, lansat pe 30 noiembrie de WWF Germania, agenţia de publicitate Jung von Matt şi Dederichs Reinecke &Partner, este disponibil pe www.saveaswwf.com pentru sistemul de operare Mac, urmând a fi disponibil foarte curând şi pentru Windows.

“În fiecare an, aproximativ 13 milioane de hectare sunt rase de pe faţa Pământului, suprafaţa fiind comparabilă cu cea a Greciei“, au declarat partenerii SaveasWWF la lansarea produsului. “În fiecare minut, habitate importante pentru animale, precum urangutanii sau elefanţii, sunt distruse. Cu fiecare copac doborât, pierdem din protecţia pe care ne-o oferă mediul înconjurător şi natura în general.”

“Aşadar pentru a opri tipărirea inutilă şi pentru a atrage atenţia cu privire la modul în care folosim hârtia, am dezvoltat acest format nou de fişier numit WWF, care nu poate fi tipărit. Este o idee simplă care salvează pădurile. Decide care sunt acele documente pentru care tipărirea nu este necesară şi salvează-le în format WWF.“

Noul format a atras deja numeroşi fani atât pe Facebook cât şi pe Twitter, şi mai multe companii au început deja să-l folosească.

“Reacţiile pozitive venite din partea clienţilor noştri sunt copleşitoare“, spune Dr. Mischa Paterna, director executiv al agenţiei de consultanţa Suncycle din Germania.

0 Comments: