Eventis Mobile va fi vândută pentru 40 de milioane de lei

miercuri, 15 decembrie 2010

Eventis Mobile va fi vândută pentru 40 de milioane de lei
Foto: eventis.md

Patrimoniul companiei falimentare Eventis Mobile va fi vândut companiei "I-Tel Sistem" SRL pentru suma de 40 de milioane de lei. Decizia a fost luată de către Comitetul de creditori al societăţii, aceasta în condiţiile în care administratorul insolvabilităţii, Veaceslav Apostol, continuă să se opună vânzării patrimoniului. Acesta consideră că oferta de cumpărare este prea ieftină şi susţine că valoarea companiei se ridică la cel puţin 100 milioane lei.


Amintim că la 22 octombrie curent, Maxim Seliunin, directorul întreprinderii ruse "I-Tel Sistem", a declarat că iniţial, oferta era de 5 milioane de dolari, însă, în urma evaluării, aceasta s-a redus la 3,2 milioane de dolari. "Ne dorim să lansăm un nou operator de telefonie mobilă şi să obţinem profit pe această piaţă", a ţinut să asigure Seliunin. 

Pe de altă parte, la 5 octombrie curent, Veaceslav Apostol a declarat, că "I-Tel Sistem" SRL nu este capabilă să facă investiţii importante şi că singurul său scop este de a revinde Eventis Mobile la un preţ mai mare. 

"În iulie, când a venit oferta din partea I-Tel Sistem, Veaceslav Apostol ne-a solicitat să o analizăm şi să îl audiem pe director", a declarat Dorin Ceban, fost membru al Comitetului de Creditori şi actual reprezentant al persoanelor juridice, în cadrul unei conferinţe de presă. Ceban susţine că ulterior, au fost anulate toate protocoalele realizate de Comitetul de Creditori şi, prin hotărâre de judecată, au fost scoşi din Comitet 6 persoane care nu conveneau lui Apostol. "Poate are un investitor ascuns în mânecă sau anumite interese personale", a spus reprezentantul persoanelor juridice creditoare. 

Amintim că anunţul oficial privind falimentul companiei Eventis Mobile a fost făcut public la 4 ianuarie curent, de către ministrul economiei Valeriu Lazăr. Eventis Mobile era o întreprindere mixtă moldo-cipriotă, care a câștigat licența de operator mobil la începutul anului 2007, dar care a început să funcționeze la sfârșitul aceluiași an.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: