Organizația "Reporterii fără Frontiere" denunţă verdictul Curții de la Tiraspol

sâmbătă, 18 decembrie 2010

Organizația
Foto: fr.rsf.org

Organizația "Reporterii fără Frontiere" este indignată şi denunţă verdictul bazat pe mărturii obținute prin tortură cu scopul de a reduce la tăcere jurnalistul moldovean, Ernest Moldovean.



Desfășurarea procesului, în cadrul căruia toate drepturile jurnalistului Vardanean au fost încălcate, a demonstrat partinitatea justiției transnistrene şi determinarea autorităţilor transnistrene de a-l condamna pe jurnalist. Avocatul său a fost împiedicat să ajungă la Tiraspol din "motive de securitate". Accesul la audieri au fost interzise publicului, reprezentanţilor OSCE și rudelor lui Ernest Vardanean. Avocatul numit de curte a refuzat în mod constant să vorbească cu soţia jurnalistului, după audieri.

"Reporterii fără Frontiere" solicită de la guvernele Republicii Moldova, Rusiei, Curții Europene a Drepturilor Omului şi OSCE achitarea lui Ernest Vardanean.

"Comitetul pentru Protecţia Jurnaliştilor", de asemenea, condamnă decizia Curții nerecunoscutei republici transnistrene care l-a condamnat pe jurnalistul independent, Ernest Vardanean, la 15 ani privațiune de libertate , pentru spionaj în favoarea Republicii Moldova.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la fr.rsf.org și cpj.org


0 Comments: