Voronin de Ziua Poliției: ”Există forțe politice care tind să întoarcă societatea în negrii ani 90, să întoarcă Moldova în mîinele criminalilor”

sâmbătă, 18 decembrie 2010

Voronin de Ziua Poliției: ”Există forțe politice care tind să întoarcă societatea în negrii ani 90, să întoarcă Moldova în mîinele criminalilor”
Foto: presainblugi.com

Organelor de poliţie din Republica Moldova aniversează astăzi, 18 decembrie, 20 de ani de la creare. Cu această ocazie, președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, aduce felicitări tuturor colaboratorilor şi veteranilor de poliţie dorindu-le linişte şi bunăstare familiilor, rudelor şi apropiaţilor. ”Fiecărui din dumneavoastră – săntate şi succese în toate începuturile”, se menționează într-un comunicat de presă al PCRM.


În cuvântul său de felicitare Voronin mai menționează: ”Pe parcursul istoriei sale de douăzeci de ani, în virtutea tuturor greutăţilor care au stat în calea formării poliţiei naţionale, anume această instituţie de stat a devenit unul din pilonii de bază a independenţei şi statalităţii moldoveneşti. Anume pe umerii colaboratorilor de poliţie deseori era pusă principala sarcină de menţinere a integrităţii şi independenţei ţării noastre, de menţinere a ordinii publice, de luptă cu banditismul şi crima organizată. Sacrificiul, dîrzenia, profesionalismul şi patriotismul colaboratorilor de poliţie au permis, în cele din urmă, societăţii moldoveneşti să iasă învingătoare în lupta cu crima organizată, făcînd Moldova în acest sens un stat unical. Datorită anume fiecăruia dintre dumneavoastră, stimaţi colaboratori şi veterani de poliţie, cetăţenii ţării noastre se simt în siguranţă”.

Totodată, ex-președintele și-a exprimat regretul că nu toţi acceptă rezultatele atinse de organele de poliție, nu toţi sînt cointeresaţi în ordine şi supremaţia legii. Voronin a subliniat că în ţară mai sînt încă forţe, inclusiv politice, care au dorit să îşi ia revanşa, care tind să întoarcă societatea în negrii ani 90, să întoarcă Moldova în mîinele criminalilor. ”Folosindu-se de instabilitatea politică, acaparînd pentru un timp puterea, aceste forţe de îndată au început atacul asupra unuia din fundamentele statului – organele de poliţie. Înjosirile, persecuţiile, insultările, concedierile, anularea facilităţilor – iată ce au vazut la adresa lor pe parcursul a unui an şi jumate colaboratorii de poliţie din partea guvernării. Şi ca rezultat al slăbirii intenţionate şi istovirii organelor de poliţie – bandiţii încep a fi stăpîni pe străzi”.

Liderul comunist și-a exprimat convingerea că întreaga societate moldovenească prin eforturi comune putem, poate opri tentativele de distrugere şi demoralizare a poliţiei şi înrădăcinare a criminalităţii la guvernare. ”Sînt convins că statul şi societatea sînt obligaţi să aprecieze rolul poliţiei în asigurarea securităţii cetăţenilor, ordinii publice, supremaţiei legii – principii de bază în existenţa Republicii Moldova. Statul şi societatea mai au încă multe de făcut pentru crearea condiţiilor destoinice de muncă şi viaţă, salarii şi pensii destoinice pentru colaboratorii şi veteranii de poliţie”, a conchis Voronin.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: