La o săptămână de la manifestațiile din Scuarul Operei Naționale, un nou miting în susținerea creării AIE se anunță duminică, 19 decembrie

sâmbătă, 18 decembrie 2010

La o săptămână de la manifestațiile din Scuarul Operei Naționale, un nou miting în susținerea creării AIE se anunță duminică, 19 decembrie
Foto: Colaj UNIMEDIA

Forumul Civic Pro-Europa, care a organizat acum două săptămâni un miting în susținerea restabilirii AIE, la care au fost prezenți sute de oameni, anunță că va organiza un nouă manifestație publică.

”Ghidat de convingerea că realizarea vectorului european de dezvoltare poate avea loc doar prin voinţa politică a unei Alianţe pentru Integrare Europeană, Forumul Civic Pro-Europa a decis continuarea manifestaţiilor publice de susţinere a Alianţei pentru Integrare Europeană- 2 şi organizarea în ziua de duminică, 19 decembrie 2010, ora 12.00, în Scuarul Operei Naţionale din Chişinău a unui miting cu participarea largă a cetăţenilor, se spune într-un comunicat de presă al organizatorilor.


Mai mult, Forumul Civic Pro-Europa este gata să susțină inițiativa unui grup de personalități publice de a organiza la 26 decembrie curent o Mare Adunare Generală în centrul Chișinăului. Potrivit organizatorilor, aceștia sunt gata să vină să protesteze în fiecare duminică până nu se va forma Alianța pentru Integrare Europeană. 

Membrii Forumului fac apel către cetăţenii activi şi conştienţi să participe la aceste acţiuni populare la care vor avea posibilitatea să îşi exprime în mod democratic voinţa de integrare europeană a Republicii Moldova. 

UNIMEDIA amintește că acum o săptămână, la 12 decembrie, membrii Forumului Civic Pro-Europa, format din numeroși oameni de cultură, au organizat un miting în Scuarul Operei Naționale. Aceștia au ținut discursuri în fața sutelor de oameni, în care și-au manifestat dorința de revenire a Alianței pentru Integrare Europeană la guvernarea țării și s-au pronunțat împotriva unei eventuale alianțe între PD și PCRM. Anterior, numeroși oameni de cultură din Republica Moldova au semnat o declarație în care îndeamnă moldovenii să participe la o Mare Adunare Națională, în susținerea integrării europene a țării noastre și în suținerea constituirii unei guvernări democratice.


Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: