(video) VEZI AICI cine-s Top 10 jurnaliști din Republica Moldova

sâmbătă, 18 decembrie 2010

(video) VEZI AICI cine-s Top 10 jurnaliști din Republica Moldova
Foto: captura imagini Privesc.eu

Clubul de Presă de la Chişinău i-a nominalizat, vineri seara, pe cei mai buni jurnalişti ai anului 2010 din Republica Moldova, informează Agenţia Monitor Media. Premierea jurnaliştilor a avut loc în cadrul ceremoniei Gala „Zece jurnalişti ai anului”, desfăşurată la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău.


La categoria „Presa scrisă” cei mai buni jurnalişti au fost desemnaţi Tatiana Eţco de la „Ziarul de Gardă”; Vladimir Thorik de la ziarul de expresie rusă „Panorama” şi Sorina Ştefârţă de la „Timpul de dimineaţă”.

La categoria „Televiziune” au fost premiate Iulia Fiodorova de la „Jurnal” TV, Elena Robu de la „PRO TV Chişinău”; Victoria Colesnic de la „TV-7” şi Ludmila Muntean de la „Publika” TV.

La categoria „Radio”, premiul i-a fost acordat Dianei Răileanu de la radio „Europa Liberă”.

La categoria „Presa locală” Clubul de Presă i-a acordat premiul lui Ion Cernei („Cuvântul”, Rezina).

La categoria „Agenţii de presă”, premiul i-a revenit lui Valeriu Vasilică de la Agenţia „Info-Prim Neo”.

Clubul de Presă a acordat patru premii speciale. Premiul „Speranţa anului” a fost acordat Irinei Gotişan de la TV „Moldova 1”. Premiul „Evoluţia anului” a fost acordat principalului buletin de ştiri "Mesager" de la TV „Moldova 1”. Premiul „Pentru promovarea diversităţii” a fost acordat Maiei Sadovici de la „Teleradio Găgăuzia”. Premiul „Pentru promovarea satirei politice” a revenit lui Constantin Cheianu şi Anatol Durbală, realizatorii emisiunii „Ora de ras” de la „Juranal” TV.

Gala „Zece jurnalişti ai anului” s-a desfăşurat pentru 16-a oară.

În fiecare an, zece jurnalişti sunt premiaţi pentru devotament meseriei şi respectarea principiilor deontologice. În cadrul ceremoniei sunt menţionate şi instituţiile media debutante. Cei mai populari zece jurnalişti, conform tradiţiei, sunt premiaţi cu câte un măr de sticlă străpuns de o săgeată – simbolul mesajului care loveşte în ţintă.

Clubul de Presă de la Chişinău a fost lansat de Centrul pentru Jurnalism Independent şi Comitetul pentru Libertatea Presei.



Sursa: Timpul de Dimineață cu referire la Monitormedia


0 Comments: