(Grafic) Facturile la agentul termic pentru luna noiembrie nu vor fi cu mult mai mari decât în luna precedentă

marți, 14 decembrie 2010

(Grafic) Facturile la agentul termic pentru luna noiembrie nu vor fi cu mult mai mari decât în luna precedentă
Poză simbol
Foto: realitatea.ro

În luna noiembrie, vremea a fost frumoasă cu temperaturile înalte, iar locuitorii din capitală au reuşit să economisească agentul termic, de acceea şi facturile vor fi pe măsură. Potrivit directorului ÎM Infocom, Ion Mărgineanu, acestea vor fi cu cel mult 70 lei mai mari decât în luna precedentă.


Astfel, dacă în luna octombrie, căldura din locuinţe ne-a costat în medie pentru un apartament cu o cameră circa 160 de lei, în noiembrie vom achita, în medie, 230 lei. Pentru un apartament cu două camere vom scoate din buzunar circa 330 lei, deşi în octombrie au fost de 280 lei, şi 430 lei respectiv pentru un apartament cu trei odăi, comparativ cu 338 lei cât a fost în luna precedentă.

Cu toate acestea, Mărgineanu a explicat că facturile au fost întocmite în baza datele de la contor, iar facturile vor fi mai mici la cei care au economisit agentul termic.

Funcţionarul a menţionat că în prezent Termocom livrează agent termic la parametrii maximi, aşa că este de aşteptat ca facturile pentru decembrie vor fi mai mari deja. În acest an, plătim pentru căldura 821 de lei pentru o gigacalorie. Deocamdata nu se ştie dacă tariful se va menţine şi după 1 ianuarie, când se aşteaptă o nouă scumpire a gazului livrat de Rusia. 


 


Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Cristina Buzovschi


0 Comments: