”Secret” în cazul lui Gumeniță: După un lanț de amânări, ședințele cu ușile închise continuă

miercuri, 15 decembrie 2010

”Secret” în cazul lui Gumeniță: După un lanț de amânări, ședințele cu ușile închise continuă
Foto: UNIMEDIA

După un lanț de ședințe amânate cu ușile închise în dosarul intentat fostului şef al Poliţiei Municipale, Iacob Gumeniţă , și ședința de astăzi, 15 decembrie, a fost una secretă, fără a permite accesul mass-media în sală. Instanța a dispus în cazul lui Gumeniță ședințe cu ușile închise, ca urmare a demersului înaintat de reprezentantul acestuia, Ion Vâzdoagă.


Partea vătămată, Parascovia Hâncu, care-l reprezintă în instanță pe fiul său, Damian, cere de la inculpatul Iacob Gumeniță 500 mii lei drept despăgubiri, ca urmare a faptului că Damian Hâncu, tânărul maltratat în noaptea de 7 aprilie, susține că a fost bătut de fostul șef al Poliției Municipale în PMAN. Astfel, avocatul lui Hâncu, Aureliu Scorțescu a înaintat o cerere în care solicită introducerea în proces a MAI și a Ministerului Finanțelor, în calitate de pârâți.

Potrivit lui Scorțescu, MAI, ca organ în cadrul căruia activa Gumeniță în 2009, se face civilmente responsabilă de infracțiunea acestuia, iar cum acesta nu are buget propriu, fiind finanțat din bugetul de stat, drept pârât urmează a fi atras și Ministerul Finanțelor.

La rândul său, partea apărării, reprezentată de avocatul lui Gumeniță, Ion Vâzdoagă, a înaintat o cerere de închidere a dosarului, din cauza unor încălcări proceduale.  Mai multe detalii nu au fost oferite, pe motiv că ședința ea fost una secretă.

Amintim că după ce Vâzdoagă a solicitat cercetarea clientului său în stare de libertate pentru că acesta ar fi fost bolnav, ședința de judecată din 17 iunie a fost amânată, pe motiv că judecătorul Sergiu Lazări, care instrumentează cazul lui Gumeniță, s-a simțit rău, având nevoie de acordarea unui ajutor medical de urgență. La 1 iulie, ședința de judecată în cazul lui Gumeniță a fost amânată pe motiv că avocatul acestuia, Ion Vâzdoagă, s-a îmbolnăvit, iar la 13 septembrie curent ședința s-a amânat din cauza neprezentării martorilor, deși mama lui Damian Hâncu, Parascovia Hâncu, susține că nici nu a fost citată la proces. La 18 octombrie, judecătorul Sergiu Lazări iarăși s-a îmbolnăvit și ședința iarăși s-a amânat.

Iacob Gumeniţă, a fost arestat după ce preşedintele interimar, Mihai Ghimpu, a făcut publică o înregistrare video din care se vede că pe 7 aprilie, fostul şef al Poliţiei Municipale lovea cu piciorul în tinerii din Piaţa Marii Adunări Naţionale. Gumeniţă este acuzat de abuz în serviciu şi că ar fi bătut tinerii în timpul protestelor din şapte aprilie anul trecut, în prezent fiind cercetat în stare de libertate. Toate ședințele în cazul lui Gumeniță s-au desfășurat fără a permite accesul mass-media.


Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: