Filat despre negocierile PD-PLDM-PL: Discuțiile despre principii, valori și mecanisme au fost de formă. Dialogul se duce în jurul partajării funcțiilor în stat și începe cu ”PCRM a făcut o ofertă generoasă”

luni, 13 decembrie 2010

Filat despre negocierile PD-PLDM-PL: Discuțiile despre principii, valori și mecanisme au fost de formă. Dialogul se duce în jurul partajării funcțiilor în stat și începe cu ”PCRM a făcut o ofertă generoasă”
Foto: Colaj UNIMEDIA

"Sincer să vă spun, discuțiile pe care le-am avut noi în format trilateral la capitolul principii și valori au fost de formă, pentru că deja am convenit asupra principiilor împreună, am convenit referitor la programul de guvernare pentru 4 ani și la acest capitol suntem în deplină consonanță. Dialogul se duce în jurul partajării funcțiilor de stat. Aici apar puncte de vedere diferite.

Nu poți să negociezi cu cineva care are două opțiuni. Eu cred că în viitorul apropiat, Partidul Democrat va lua o decizie încotro va merge și negocierile vor merge cu viteza necesară. Cum credeți, cum mă simt eu când dimineața se negociază cu comuniștii, iar la amiază - cu PL și PLDM, iar discuția începe prin a constata că PCRM a făcut o ofertă generoasă?"


Declarațiile aparțin liderului PLDM, Vlad Filat, făcute ieri, 13 dembrie, în cadrul emisiunii Fabrika la Publika TV.

Președintele PLDM a menționat că formațiunea sa a făcut o cedare atunci când și-a înaintat oferta colegilor din PL și PD, dar a precizat că oferta ”nu este bătută în cuie”. ”Având rezultate care ne permiteau să optăm pentru funcția de șef al statului, am spus ”nu”. Și dacă se discută cât de ușoară este funcția de premier, Lupu poate să candideze, nici o problemă, lasă-l să meargă spre funcția de premier și noi vom opta pentru funcția de președinte", a menționat acesta.

Totodată, Vlad Filat a subliniat că în timpul guvernării AIE, mai multe semne de întrebare au apărut în activitatea Președinției, decât în cea a Guvernului și a precizat că având doar o funcție importantă în stat, nu putea crea un sistem autoritar în Executiv, așa cum vehiculează colegii din AIE.

UNIMEDIA precizează că tot ieri, în cadrul unei emisiuni la ProTV, vicepreședintele PD, Igor Corman și vicepreședintele PL, Ion Hadârcă au venit cu acuzații la adresa partenerilor acestora din PLDM, Mihai Godea, referindu-se la regimul autoritar pe care l-a creat liderul liberal-democraților, Vlad Filat, prin intermediul funcției sale de premier. Amintim că recent, în cadrul unei emisiuni televizate, liderul democraților, Marian Lupu, a declarat că negocierile cu PCRM merg mai repede, iar ”cu partidele de dreapta este mai greu, din motive obiective și subiective”.



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: