Peste 200 de dosare au fost depuse deja pentru programul "Prima Casă"

luni, 13 decembrie 2010

Peste 200 de dosare au fost depuse deja pentru programul
Poză simbol
Foto: imobiliare.ro

Peste 200 de dosare de participare la programul "Prima Casă", depuse la preturile de sector, au fost deja transmise spre examinare comisiei speciale din cadrul Primăriei. Începând cu 20 decembrie, vor fi selectaţi primii beneficiari care vor fi incluşi în listele de aşteptare. Anunţul a fost făcut de către şeful cabinetului primarului general, Lilian Carp, în cadrul şedinţei operative de la Primărie.


Lilian Carp a precizat că în cadrul procesului de examinare a dosarelor, o parte din ele au fost întoarse la preturi pentru completare. "Ăsta este un aspect tehnic, în rest totul decurge normal. Procesul de depunere a dosarelor continuă", a specificat acesta.

Acest lucru a fost confirmat şi de pretorii din sectoare, care au precizat că numărul persoanelor care se interesează este mult mai mare. "La moment peste 100 de dosare sunt în lucru", a explicat pretorul sectorului Centru, Vladimir Şarban.

Primarul Dorin Chirtoacă a cerut funcţionarilor să fie maxim deschişi şi cooperanţi cu doritorii de a depune dosarele.

În cadrul programului "Prima Casă" prioritate li se va da celor care nu au proprietate pe teritoriul republicii sau locuinţa nu întruneşte norma sanitară de 9 metri pătraţi pentru o persoană. Pentru a participa la acest proiect este nevoie de depus un dosar la Primărie. Cerinţa de bază este ca veniturile persoanelor care vor aplica la acest proiect să se încadreze în graficul de creditare.

Precizăm că solicitanţi pot fi atât persoanele care au viza de reşedinţă în capitală, cât şi cele care lucrează aici. Acestea din urmă vor depune dosarele la pretura sectorului în care sunt angajaţi.

În program sunt disponibile 400 de apartamente, cele din blocul ce urmează să fie construit pe str. Ghioceilor şi cele ale blocului din sectorul Ciocana, de la capătul bd. Mircea cel Bătrân, construcţia căruia este finisată pe jumătate.


Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Cristina Buzovschi


0 Comments: