A început să se facă dreptate: Primii doi poliţişti condamnaţi pentru violenţele din aprilie 2009

marți, 14 decembrie 2010

A început să se facă dreptate: Primii doi poliţişti condamnaţi pentru violenţele din aprilie 2009
Foto: UNIMEDIA

Gheorghe Vutcariov şi Alexandru Mocanu, poliţişti ai Comisariatului General de Poliţie (CGP) învinuiţi de maltratarea lui Vitalie Creţu în timpul evenimentelor din 7 aprilie, au fost condamnaţi de către Judecătoria Centru la 4 şi respectiv 2 ani de închisoare cu suspendare dreptului de a ocupa anumite funcţii în organele Ministerului Afacerilor Interne. Cel de-al treilea poliţist, Adrian Bejan, acuzat că a falsificat declaraţii la dosar, a fost găsit nevinovat.

Alexandru Mocanu a fost acuzat conform articolului 328, aliniatul 2 (a), excesul de putere. Acesta nu are dreptul să ocupe anumite funcţii cadrul MAI pe un termen de doi ani. 

Gheorghe Vutcariov a fost condamnat în toate capetele de acuzare. Pentru falsul în acte publice a fost condamnat la un an de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii în organele MAI pe un termen de 3 ani.


În baza articolului 328, aliniatul 2 (a), privind excesul de putere, Vutcariov a fost condamnat la 2 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii în MAI timp de doi ani. Pedeapsa a fost cumulată, iar instanţa a stabilit pentru Gheorghe Vutcariov patru ani de închisoare, cu privarea de dreptul a de a ocupa anumite funcţii în MAI pe un termen de cinci ani.

Vitalie Creţu, electrician la Spitalul nr. 1, a fost maltratat în timpul evenimentelor din aprilie de către cei doi poliţişti, atât în stradă, cât şi la comisariatul de poliţie, unde a fost escortat.

UNIMEDIA precizează că în urma evenimentelor din aprilie, 467 de persoane au avut de suferit, dintre care angajaţii MAI - 271. 

Sursa: UNIMEDIA cu referire la ZdG.md


0 Comments: