Statul alocă 29,4 milioane lei pentru acordarea de indemnizaţii unice pentru construcţia, procurarea sau restaurarea locuinţei

miercuri, 15 decembrie 2010

Statul alocă 29,4 milioane lei pentru acordarea de indemnizaţii unice pentru construcţia, procurarea sau restaurarea locuinţei
Foto: voceabasarabiei.net

Pentru construcţia unei case individuale, a unei locuinţe cooperatiste sau pentru procurarea spaţiului locativ ori restaurarea caselor vechi, anumite categorii de cetăţeni vor primi indemnizaţii unice. Decizia a fost luată ieri, 14 decembrie 2010, în cadrul şedinţei Executivului.


De aceste indemnizaţii unice vor putea beneficia cetăţenii care deţin, conform situaţiei de la 1 ianuarie 2010, scrisori de garanţie eliberate de autorităţile administraţiei publice locale pentru obţinerea creditelor preferenţiale, dar care nu au beneficiat de credit şi nu au fost asigurate cu spaţiul locativ. 

Mijloacele financiare pentru acordarea indemnizaţiilor respective şi acoperirea cheltuielilor aferente distribuirii lor se alocă de la bugetul de stat şi se ridică la suma de 29635,2 mii lei. 

Din această sumă, 29,4 milioane lei sunt prevăzute pentru acordarea indemnizaţiilor unice. Celelalte 235 200 lei sunt planificate pentru acoperirea cheltuielilor aferente serviciilor de distribuire a indemnizaţiilor respective.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: