Analistul Victor Gurău își dorește ca PD să negocieze la sânge și acuză organizatorii mitingului de duminică de partizanat politic

marți, 14 decembrie 2010

Analistul Victor Gurău își dorește ca PD să negocieze la sânge și acuză organizatorii mitingului de duminică de partizanat politic
Victor Gurău
Foto: PublikaTV

"Nu avem reprezentanți ai societății civile. Dacă ne uităm la factorul uman, vom observa lucruri interesante. Haideți să ne amintim de campania anti-mafie. Acum, aceleași persoane, aceeași actori, formează o coaliție Pro-Europa și organizează un miting Pro-AIE. Avem oare declarații în rândul partidelor care au acces în Parlament, care contravin dorinței cetățenilor de integrare europeană? Nu. Președintele coaliției Pro-Europa este domnul Butnaru - care lucrează la JurnalTV - televiziunea care l-a promovat pe Sergiu Mocanu și campania Anti-Mafie".


Declarația aparține analistului politic Victor Gurău, lansată în cadrul unei emisiuni la PublikaTV. Potrivit sursei, care a fost surprins la întâlnirile electorale ale PCRM, este bine că negocierile între partidele politice nu se fac publice în totalitate. "Dacă lumea ar cunoaște conținutul discuțiilor, gradul de isterizare a societății ar fi mult mai mare. Ei declară numai esența în fața camerelor de luat vederi. Vreau ca PD să negocieze la sânge tot, pentru ca să nu mai avem scandaluri, incompatibilitate și alte lucruri de acest gen", a conchis invitatul emisiunii, care este de părere că schimbările democratice pot fi făcute de PD și PCRM.

De cealaltă parte, Vitali Catană, expert constituțional, consideră că este bine că societatea nu cunoaște despre toate lucrurile care se vorbesc la negocierile dintre partide. "Sunt mult lucruri grele care se spun. Se poate ajunge la o situație dificilă între partide dacă tot ce se discută ajunge în spațiul public", a opinat acesta.

UNIMEDIA amintește că în această perioadă, PCRM, PLDM, PD și PL poartă discuții pentru formarea unei coaliții de guvernare.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: