”Sexul povestit celor mici” este și va rămâne pe rafturi. Cartea poate fi comercializată, doar cu anumite restricții

miercuri, 15 decembrie 2010

”Sexul povestit celor mici” este și va rămâne pe rafturi. Cartea poate fi comercializată, doar cu anumite restricții
Colaj: UNIMEDIA

”Cartea ”Sexul povestit celor mici” este și va rămâne pe rafturi. Aceasta poate fi comercializată, doar că există anumite restricții: cartea nu poate fi vândută persoanelor care nu au atins vârsta de 18 ani, se vinde în ambalaj închis, iar părinții sunt cei care decid dacă folosesc sau nu în educarea copiilor acest manual”. Declarația a fost făcută pentru UNIMEDIA  de către consilierul pe probleme sociale al prim-ministrului Republicii Moldova, Victor Lutenco.

Potrivit funcționarului, această decizie a fost luată după ce în adresa Guvernului au venit o serie de solicitări privind retragerea de pe piață a cărții, în special de la reprezentanții Mitropoliei Moldovei, care au invocat faptul că ”Sexul povestit celor mici” promovează non-valori spirituale. Mai mult, cartea a fost supusă și unei expertize de către Agenția Națională de Protecție a Moralității, în urma căreia s-a stabilit că manualul conține anumite fraze și imagini indecente.


Reprezentanții Guvernului au avut astăzi deja o întâlnire cu instituțiile statului și urmează să mai discute și cu reprezentanții societății civile.

UNIMEDIA amintește că în cadrul ședinței Guvernului de ieri, 14 decembrie, premierul Vlad Filat a prezentat miniștrilor cartea "Sexul povestit celor mici" solicitând retragerea acesteia de pe piaţă. Ministrul Educaţiei Leonid Bujor susţine că nu cunoaşte care este conţinutul acestei cărţi, dar urmează să fie analizat şi să fie luată o hotărâre definitivă în acest sens. Această decizie a fost criticată de către internauți.


Sursa: UNIMEDIA
Redactor: Maia Visterniceanu


0 Comments: