Avertizare hidrologică: Îngheaţă apele. Mersul pe gheaţă prezintă pericol

miercuri, 15 decembrie 2010

Avertizare hidrologică: Îngheaţă apele. Mersul pe gheaţă prezintă pericol
Foto: guraialomitei.com

Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunţă o avertizare hidrologică cod galben pentru întreg teritoriul ţării. În legătură cu răcirea în continuare a vremii, în intervalul 15 – 22 decembrie, în râul Prut, în râurile mici, cursurile de apă şi în lacurile de acumulare din republică va continua procesul de formare a gheţii.


În râurile mici şi bazinele de apă cu debite joase se va instala podul de gheaţă. Gheaţa este subţire şi mersul pe ea prezintă pericol, avertizează Serviciul Hidrometeorologic de Stat. 

Pentru mâine ziua, 16 decembrie, se prevăd temperaturi de minim -7°C în Nordul ţării şi maxim -2°C în Sud. În capitală temperatura va fi de -5°C ziua şi -9°C pe timpul nopţii. Pe data de 17 decembrie, vremea va continua să se răcească uşor.

Pentru 18 decembrie, prognozele arată că, pe timpul nopţii, temperaturile vor coborî până la -13°C şi chiar până la -15°C în Nordul ţării. UNIMEDIA menţionează că Codul galben semnalizează că condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot afecta anumite activităţi socio-economice. 

Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Daniela Dermengi


0 Comments: