Băsescu pentru Financial Times: Obiectivul nostru politic este să sprijinim Moldova să devină o ţară UE

marți, 14 decembrie 2010

Băsescu pentru Financial Times: Obiectivul nostru politic este să sprijinim Moldova să devină o ţară UE
Foto: midnightmirage.files.wordpress.com

"Obiectivul nostru politic este să sprijinim Moldova să devină o ţară UE. În UE vom fi împreună oricum. Dacă ceva mai mult este destinat să se întâmple, aceasta nu poate fi decis de politicieni, va fi decis de popoarele înseşi". Declaraţia a fost oferită pentru Financial Times de către preşedintele României, Traian Băsescu, care a reluat ideea din interviul pentru România Liberă.


După părerea lui Băsescu spiritul de unificare nu este predominant nici în România, dar nici în Republica Moldova. Totuși peste un timp oricare aceste două țări vor fi împreună în marea familie europeană.

Întrebat dacă şi moldovenii se văd ca fiind români, Băsescu a răspuns negativ şi a explicat că în Moldova sentimentul de spirit unificator nu este foarte activ. Cât despre posibilă unirea României cu Republicii Moldova în 25 de ani, Băsescu a precizat că a fost "extrem de clar că politicienii nu pot face asta". "În orice caz, nu voi mai fi în viaţă când aceasta se va întâmpla, dacă se va întâmpla", a subliniat preşedintele României.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la Financial Times


0 Comments: