6,5 milioane de euro pentru Moldova din partea Germaniei

miercuri, 15 decembrie 2010

6,5 milioane de euro pentru Moldova din partea Germaniei
Foto: bloombiz.ro

În ultimele 3 zile, Republica Moldova a fost gazda unei delegaţii din Germania. În cadrul vizitei, între Guvernul RM şi cel al Germaniei au fost semnate un proces-verbal de cooperare şi un acord de finanţare, în valoare totală de 6,5 milioane de euro. Mijloacele alocate sunt destinate proiectului pentru modernizarea agriculturii, aflat în derulare, precum şi pentru dezvoltarea unei bănci din Republica Moldova.


Procesul-verbal de cooperare presupune alocarea a 1,5 milioane de euro şi a fost semnat de către Ministrul de Stat, Victor Bodiu, şi conducătorul delegaţiei germane, Friedel Eggelmeyer. 

Acordul de finanţare a fost încheiat între Cancelaria de Stat, Institutul de Credit pentru Reconstrucţie şi Fondul de Investiţii Sociale din Moldova. Acordul presupune alocarea a peste 5 milioane de euro. 

„Alocările se află pe linia punctelor forte ale cooperării noastre, stabilite cu guvernul Republicii Moldova: dezvoltarea economică durabilă, în special la nivel local, precum şi apropierea de Uniunea Europeană”, a declarat Eggelmeyer. 

Potrivit Ambasadei Germane la Chişinău, volumul total al asistenţei tehnice şi financiare acordat de Republica Federală Germană pentru RM, începând cu 1994, a constituit peste 40 de milioane de euro. În prezent, se implementează proiecte finanţate din cele 8,5 milioane de euro, alocate prin intermediul procesului-verbal de cooperare de anul trecut.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: