Sloganul unui fast-food ”de infarct”din SUA: Atenţie, mâncarea de aici îţi face rău şi te va omorî

marți, 14 decembrie 2010

Sloganul unui fast-food ”de infarct”din SUA: Atenţie, mâncarea de aici îţi face rău şi te va omorî
Foto: nydailynews.com

Excesul de mesaje pozitive crează reacţii adverse. Sătul de avertismentele medicilor şi campaniile anti-obezitate, un investitor american a creat culmea fast-foodului: restaurantul "heart attack grill", locul în care fiecare produs este mai mult decât o bombă cu calorii sau colesterol.


Avertismentul de pe uşă care spune "acest local dăunează sănătăţii" îi atrage pe clienţi, în loc să îi sperie. Localul Heart Attack Grill din Arizona reuneşte tot ceea ce nutriţioniştii spun că e rău pentru sănătate: hamburgeri onctuoşi dubli, tripli şi chiar quadrupli. Deloc surprinzător, aceştia se numesc "bypass burgers", exact ca intervenţia chirurgicală la inimă.

Şi asta nu e tot: cartofii şi carnea sunt prăjite în untură de porc, nu se serveşte niciun fel de băutură dietetică, ba se vând chiar ţigări fără filtru, care pot fi fumate pe terasă. Îmbrăcat în halat medical, proprietarul îşi descrie afacerea drept un exerciţiu de sinceritate. "Cel mai probabil, conduc singurul restaurant onest din America. Noi spunem "atenţie, mâncarea de aici îţi face rău şi te va omorî!", spune managerul fast-food-ului.

Vedeta fast-food-ului de infarct, hamburgerul quadruplu, este comandat foarte rar, iar atunci când cineva îndrăzneşte, devine pe loc un mic erou local. "Oamenii, pur şi simplu, s-au săturat să citească peste tot "atenţie, asta dăunează sănătăţii, nu fă asta" şi-şi spun: "măcar de data asta o să-mi iau ce vreau", a completat managerul.

În ciuda campaniilor agresive privind dieta sănătoasă şi nocivitatea alimentelor de fast-food, Statele Unite au una din cele mai mari rate ale obezităţii de pe glob, indiferent de categoria de vârstă.

0 Comments: