Întâlnirea dintre Vlad Filat, Marian Lupu și Mihai Ghimpu a fost amânată pentru marți, ora 15.00

luni, 13 decembrie 2010

Întâlnirea dintre Vlad Filat, Marian Lupu și Mihai Ghimpu a fost amânată pentru marți, ora 15.00
Colaj: UNIMEDIA

Vlad Filat, Marian Lupu și Mihai Ghimpu nu se mai întâlnesc astăzi pentru a continua discuțiile cu privire la formarea unei coaliții de guvernare. Potrivit lui Dumitru Diacov, întâlnirea a fost amânată pentru marți, ora 15.00. Aceasta va fi cea dea 3-a întrunire în format trilateral între liderii PLDM-PD și PL. 


Președintele democraților, Marian Lupu a declarat că formațiunea sa nu a decis încă cu cine preferă să facă coaliție. Potrivit lui, PD dorește să se asigure că viitoarea guvernare se va baza pe principiul echilibrului și fiecare partid membru al Alianței va avea pârghii de influențare a lucrurilor. Potrivit lui Lupu, consultațiile merg mai repede cu PCRM și mai greu cu partidele de dreapta, "din motive obiective, dar și subiective".

UNIMEDIA amintește că ultima întâlnire dintre PLDM-PD și PL a avut loc vineri, 10 decembrie. După aceasta, Filat s-a arătat optimist că se va reuși crearea unei coaliții de centru-dreapta, iar PLDM-PD-PL vor continua cursul pro-european al R. Moldova. Marian Lupu a declarat că nu poate cataloga discuțiile ca negocieri. "Am discutat despre toată gama mecanismelor care constituie actul de guvernare. Au fost discuții relevante, din punctul meu de vedere", a precizat acesta. De cealaltă parte, liderul PL, Mihai Ghimpu a declarat că discuțiile merg înainte, iar PLDM trebuie să vină cu un răspuns referitor la unele propuneri care au apărut.

Tot vineri, în prima parte a zilei, PD a avut o întâlnire bilaterală cu PCRM.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: